HerNews.gr
Beauty

Ένας χρήσιμος οδηγός για τη χρήση του Gua Sha

Tο Gua Sha μπορεί να φαίνεται σαν μια νέα τάση των social media, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρωτοεμφανίστηκε ως πρακτική στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Πλέον είναι ένα δημοφιλές εργαλείο ομορφιάς, όπως το jade roller. 

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Gua Sha, θα πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας εκ των προτέρων και να ασκήσετε ήπια πίεση.

Εφαρμόστε ένα λάδι προσώπου 

Πριν χρησιμοποιήσετε μια πέτρα Gua Sha, είναι σημαντικό να πλύνετε τα χέρια και το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια εφαρμόζετε περίπου πέντε σταγόνες από ένα λάδι προσώπου, για να δημιουργήσετε μια λεία επιφάνεια για να γλιστρήσει το εργαλείο. Μερικές φορές τα υψηλής ποιότητας έλαια προσώπου μπορούν να απορροφηθούν πολύ γρήγορα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λίγο πιο παχύρρευστα λάδια που θα μείνουν για περισσότερο στην επιδερμίδα. Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα να γλιστράει πιο εύκολα η πέτρα.

Ξεκινήστε από τον λαιμό σας

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από τον λαιμό σας και να ανεβείτε. Ο λαιμός σας είναι τόσο σφιχτός που όταν τον παρακάμψετε, δεν θα έχετε καλό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας. 

Με την καμπύλη προς τη μέσα πλευρά του εργαλείου, σαρώστε την πλευρά του λαιμού από την κλείδα προς τη γραμμή της γνάθου. Όταν φτάσετε στη γραμμή της γνάθου, χρησιμοποιήστε σύντομες, αιχμηρές κινήσεις πίεσης. Επαναλάβετε αυτή τη σειρά πριν μετακινηθείτε στην αντίθετη πλευρά.

Χρησιμοποιήστε την επάνω πλευρά του Gua Sha με ελαφριά πίεση για να κάνετε μασάζ στον λαιμό. Ξεκινώντας ανάμεσα στις κλείδες, σαρώστε το εργαλείο προς τα πάνω ακολουθώντας την καμπύλη του λαιμού πριν χρησιμοποιήσετε τα δύο σημεία για να ασκήσετε πίεση στη γραμμή της γνάθου.

Πιγούνι και μάγουλα

Ξεκινώντας από το κέντρο του πιγουνιού σας, μετακινήστε την κυρτή πλευρά του εργαλείου κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού μέχρι να φτάσετε στη βάση του αυτιού σας. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά.

Έπειτα τοποθετήστε την επίπεδη, φαρδιά άκρη του εργαλείου στα δεξιά του στόματός σας. Σύρετε το αργά προς τα πάνω πέρα ​​από το ζυγωματικό σας και σταματήστε ακριβώς πριν φτάσετε στο αυτί σας. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά.

Μάτια, φρύδια και μέτωπο

Ξεκινήστε ακριβώς κάτω από την εσωτερική γωνία του δεξιού σας ματιού. Μετακινήστε απαλά τη στενή πλευρά του εργαλείου κάτω από το μάτι σας και προς τη γραμμή των μαλλιών. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά.

Μετά, τοποθετήστε το εργαλείο στη μέση των φρυδιών σας και σαρώστε προς τα δεξιά μέχρι να φτάσετε στη γραμμή των μαλλιών σας. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά.

Τέλος, ξεκινώντας από το πάνω μέρος του δεξιού φρυδιού σας, σύρετε τη φαρδιά άκρη του εργαλείου μέχρι την κορυφή της γραμμής των μαλλιών σας. Επαναλάβετε την κίνηση ξεκινώντας από τη μέση των φρυδιών σας και πάνω από το αριστερό σας φρύδι.

Όλα τα οφέλη που έχει το dry brushing

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 Μύθοι για τις αισθητικές επεμβάσεις που δεν είναι αλήθεια

Her News

Πως να κάνεις την τέλεια γραμμή eyeliner με το δάχτυλό σου;

HerNewskl

Κρέμες ματιών: 3 λάθη στην εφαρμογή τους και πώς να τις χρησιμοποιείτε σωστά

HerNewskl