HerNews.gr
Ελλάδα

Ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο: Αυξήθηκε σε 59 ο αριθμός των νεκρών – 104 άτομα έχουν διασωθεί

Τραγωδία σημειώθηκε στα ελληνικά πελάγη, καθώς 59 άνθρωποι πνίγηκαν ανοιχτά της Πύλου σε ναυάγιο με μετανάστες. Περισσοτέρους από 100 έχει διασώσει το Λιμενικό.

Τραγική η εξέλιξη του ναυαγίου με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, σε διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό επιβαινόντων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, 59 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί. Περισσότεροι από 100 έχουν διασωθεί, με τις έρευνες να συνεχίζονται καθώς υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία. Εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές και στην συνέχεια από τις ελληνικές.

Παρ’ ότι ζητήθηκε κατ’ επανάληψη από τα πληρώματα των σκαφών των αρχών να πλησιάσουν το σκάφος με τους μετανάστες, οι υπεύθυνοι δεν αποδέχθηκαν καμία βοήθεια.

Πώς ναυάγησε το αλιευτικό σκάφος

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία.

Στην προσπάθεια το σκάφος να αποφύγει τα σκάφη των Λιμενικών, ανέπτυξε ταχύτητα, παράλληλα υπήρχε μεγάλος κυματισμός εκείνη την ώρα στην περιοχή, αλλά και ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των επιβαινόντων, οδήγησε τελικά στην ανατροπή του.

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό τους κανείς εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

Νωρίτερα, τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με “Super Puma”στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μάλιστα δύο είναι σε πολύ κρίσιμη κατάστασης η υγεία τους.

Δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος οι έρευνες θα συνεχιστούν. Υπάρχει μία αίσθηση μέχρι στιγμής ότι ο αριθμός των επιβαινόντων μπορεί να ξεπεράσει τους 500.

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλος φόβος ότι εντός του σκάφους, που μετέφερε τους μετανάστες κι έχει βυθιστεί, να είναι εγκλωβισμένοι πολλοί μετανάστες.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Ποδαρικό» με αυξήσεις μισθών το 2023: Πόσο θα ανέβει ο κατώτατος μισθός – Νέο «ψαλίδι» στις ασφαλιστικές εισφορές

Her News

Αποκαλύψεις, μαρτυρίες και στοιχεία «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου για το δαιμόνιο σχέδιο της

Her News

Γιώργος Μάγκας: «Με έπαιρναν τηλέφωνο και έκλαιγαν» – Τον «πέθανε» ο Μπιμπίλας

Her News