HerNews.gr
Beauty

Λιπαρά μαλλιά: Κάθε πότε πρέπει να λούζεστε;

Τα λιπαρά μαλλιά είναι δύσκολο να τα ελέγξεις και μπορεί να τύχει να ξοδέψεις αρκετά λεφτά για να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα. Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά, τότε πρέπει να έχετε βιώσει τη φαγούρα, το φριζάρισμα και φυσικά τις ξηρές άκρες. Σίγουρα επίσης χρειάζεστε δυνατό σαμπουάν, αλλά αυτό βαραίνει τα μαλλιά, χωρίς να τα κάνει στο τέλος λαμπερά.

Αυτός ο τύπος μαλλιών χρειάζεται συνεχή φροντίδα και εάν εργάζεστε 6 ημέρες την εβδομάδα 9 ώρες την ημέρα πρέπει να είναι δύσκολο να αφιερώσετε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα για να εφαρμόσετε μια ρουτίνα μαλλιών από το λούσιμο μέχρι την εφαρμογή ορού, conditioner και μασκών. Το καθημερινό λούσιμο στα λιπαρά μαλλιά δεν είναι η λύση, αντίθετα όσο περισσότερο τα λούζετε τόσο περισσότερο οι αδένες του τριχωτού της κεφαλής θα εκκρίνουν περισσότερα έλαια που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Μετά από χρόνια αναζήτησης και ξοδεύοντας τόνους χρημάτων, είχα την τύχη να βρω την τέλεια, πιο εύκολη και βολική ρουτίνα για λιπαρά μαλλιά. Εδώ είναι μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να έχετε υγιή και φρέσκα μαλλιά.

Less is more

Το να λούζεστε μια με δυο φορές την εβδομάδα θα αποδώσει πραγματικά. Λουστείτε μία φορά το Σαββατοκύριακο και μία φορά στα μέσα της εβδομάδας. Μπορεί να δυσκολευτείτε στην αρχή ειδικά αν λούζεστε τακτικά και αναρωτιέστε πώς να αφήστε τα λιπαρά μαλλιά σας να επηρεαστούν με τόση βρωμιά χωρίς να τα καθαρίσετε. Μια απλή πρακτική που ακολουθώ είναι το καμουφλάζ. Μπορείτε να καλύψετε τα μαλλιά σας με καπέλο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Το λούσιμο είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία

Ο τρόπος με τον οποίο λούζεστε και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε θα επηρεάσει επίσης το πόσο θα μείνουν τα μαλλιά σας καθαρά. Πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες όταν επιλέγετε ένα σαμπουάν. Το σαλικυλικό οξύ πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των συστατικών, καθώς κρατάει το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό. Επίσης απομακρύνει τυχόν περιττή λιπαρότητα. Αποφεύγετε τα θειικά συστατικά που κάνουν τα μαλλιά σας να στεγνώνουν.

Αναποδογυρίστε τα μαλλιά σας και ξεκινήστε να εφαρμόζετε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας κι όχι μόνο στις άκρες. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήστε το για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό. Στο τέλος χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους και να έχετε πιο λαμπερά μαλλιά.

Αποφύγετε το τριχωτό της κεφαλής σας

Είτε λιπαρά μαλλιά, είτε όχι, η ρουτίνα περιποίησης δεν σταματά στο λούσιμο. Πρέπει να εφαρμόσετε δύο ή περισσότερα προϊόντα μετά από αυτή τη διαδικασία. Αλλά ό,τι κι αν χρησιμοποιήσετε κρατήστε το μακριά από το τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, κρατήστε τη βούρτσα μακριά, είναι μια πολύ σημαντική συμβουλή που πολλοί άνθρωποι με λιπαρά μαλλιά ξεχνούν. Όσο περισσότερο αγγίζετε το τριχωτό της κεφαλής σας, τόσο περισσότερο αυτοί οι αδένες θα εκκρίνουν λάδι.

Όλα τα οφέλη που έχει το dry brushing

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κρέμας ματιών, τζελ και μάσκας;

Her News

Soft Crop: Το πιο μοντέρνο κούρεμα που θυμίζει το pixie cut

HerNewskl

Πως να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο- 9+1 βήματα!

HerNews ka