HerNews.gr
Health

Γιατί όλοι μιλούν για το matcha tea;

Το matcha tea είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Εκτός από αυτό, εξαλείφει τις βλαβερές ρίζες και από το σώμα μας. Επίσης είναι γεμάτο από κατεχίνες και πολυφαινόλες.

Αυτές οι ενώσεις έχει βρεθεί ότι χαλαρώνουν το σώμα και χρησιμοποιούνται συχνά από τους γιατρούς για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων. Το matcha tea επίσης προστατεύει και βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία. Βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους και είναι αγαπημένο ρόφημα για πολλούς ανθρώπους που είναι λάτρεις ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Τι είναι το ιαπωνικό matcha tea;

Είναι μια λεπτή σκόνη τσαγιού σε φωτεινή πράσινη απόχρωση που δημιουργήθηκε αρχικά στην Ιαπωνία. Η σκόνη παρασκευάζεται από το φύλλο Camellia sinensis που καλλιεργείται στη σκιά, γνωστό ως tencha.

Ένα μήνα πριν από τη συγκομιδή, τα φυτά τσαγιού διατηρούνται στη σκιά για να αποφευχθεί η άμεση επαφή με το ηλιακό φως και για να επιβραδυνθεί ο ρυθμός της φωτοσύνθεσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φύλλα αποκτούν τη χαρακτηριστική σκούρα πράσινη απόχρωση και η παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων αυξάνεται σημαντικά.

Αν λατρεύετε το matcha tea, εδώ είναι μερικά γεγονότα και οφέλη, τα οποία πρέπει να γνωρίζετε.

Το matcha tea αναπτύχθηκε κατά λάθος

Λέγεται ότι γύρω στα τέλη του 12ου αιώνα, το matcha μεταφέρθηκε στην Ιαπωνία από την Κίνα. Ωστόσο, το τσάι matcha παρασκευαζόταν με ψήσιμο των φύλλων του φυτού εκείνη την εποχή.

Η τρέχουσα διαδικασία καλλιέργειας τέθηκε σε εφαρμογή μόνο μετά την εφεύρεση της καλλιέργειας τύπου oishita, που σημαίνει καλλιέργεια του φυτού στη σκιά. Μόλις χρησιμοποιήθηκε αυτή η διαδικασία καλλιέργειας του τσαγιού matcha, υπήρχε σημαντική διαφορά στο χρώμα και τη γεύση της σκόνης. 

Το matcha tea είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι περιέχει μια καλή ποσότητα κατεχίνης, μια φυσική αντιοξειδωτική ένωση στα φυτά. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για το σώμα μας, καθώς βοηθούν στη σταθεροποίηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες, εάν δεν ελεγχθούν, θα οδηγήσουν σε κυτταρική βλάβη και χρόνιες ασθένειες.

Είναι συγκριτικά πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από το πράσινο τσάι. Προφανώς, η ποσότητα ορισμένων κατεχινών είναι 137 φορές μεγαλύτερη στο matcha από ότι στο πράσινο τσάι. Επομένως, η συμπερίληψη του matcha tea στην καθημερινή σας διατροφή θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Αντί να παίρνετε χάπια και άλλα συμπληρώματα απώλειας βάρους, συμπεριλάβετε το matcha στη διατροφή σας για να μειώσετε φυσικά το βάρος. Το πράσινο τσάι και το matcha προέρχονται από το ίδιο φυτό. Η μόνη διαφορά είναι η διαδικασία καλλιέργειας που μιλήσαμε νωρίτερα για αυτή στο άρθρο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού επιταχύνει τον φυσικό μας μεταβολισμό, κάνοντάς μας να νιώθουμε πιο ενεργητικοί. Βοηθά επίσης στην καύση του περιττού λίπους από το σώμα μας.

Τα οφέλη που έχει το μέλι για την υγεία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πιάστηκες από το air condition; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση και ευεξία

HerNews ka

5 εύκολοι τρόποι για να ξεπαγώσετε τον κιμά σας γρήγορα & εύκολα

HerNews ka

Ο «ιός ζόμπι» θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα πανδημία λένε οι επιστήμονες

HerNews ka