HerNews.gr
Health

Γιατί έχετε πονοκέφαλο; Οι πιο συχνές αιτίες

Εάν έχετε πονοκέφαλο περιστασιακά, μπορεί να είναι ένα μικρό πρόβλημα. Μπορείτε να το υπομένετε ή να το αντιμετωπίσετε με ένα παυσίπονο, χωρίς ιατρική συνταγή. Αλλά εάν οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί ή έντονοι, τότε ο γιατρός σας μπορεί να προσδιορίσει την αιτία, να συστήσει μέτρα για την πρόληψή τους και να συνταγογραφήσει τα κατάλληλα φάρμακα.

Αιτίες που έχετε πονοκέφαλο

Μερικές συχνές αιτίες που μπορεί να έχετε πονοκέφαλο είναι οι ιώσεις, η έλλειψη ύπνου, η περίοδος, η παράλειψη γευμάτων και η αφυδάτωση. 

Επίσης η επιστροφή σε μια αγχωτική δουλειά μετά από ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο ή διακοπές και γενικά το στρες μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Η καταπόνηση του αυχένα από την κλίση του κεφαλιού σας για να διαβάσετε μηνύματα ή όταν έχετε το τηλέφωνό σας στον ώμο σας είναι επίσης αιτίες πονοκεφάλων.

Τρόποι αντιμετώπισης

Τα άτομα που υποφέρουν από έντονους πονοκεφάλους είναι συχνά ευαίσθητα στο έντονο φως και η λάμψη από τα φώτα ή ακόμα και το φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Το τρεμόπαιγμα των λαμπτήρων φθορισμού μπορεί επίσης να είναι ένα έναυσμα. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως (όσο χαμηλότερη είναι η ισχύς, τόσο το καλύτερο) είναι προτιμότεροι επειδή εκπέμπουν πιο σταθερό φως.

Εάν υποφέρετε από αλλεργίες, τα ερεθίσματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε πονοκέφαλο. Τα ακάρεα της σκόνης και το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων μπορούν να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μια ηλεκτρική σκούπα υψηλής ποιότητας και έναν καθαριστή αέρα με φίλτρα HEPA.

Μειώστε την φωτεινότητα στις οθόνες. Όπως οι λαμπτήρες, οι λαμπερές οθόνες (τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, tablet, κ.λπ.) μπορούν να υπερδιεγείρουν τον εγκέφαλό σας. Προσαρμόστε τη ρύθμιση φωτεινότητας στις συσκευές σας και αποκτήστε ένα φίλτρο που μειώνει τη φωτεινότητα για την οθόνη σας.

Όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή ή παρακολουθείτε τηλεόραση, χρησιμοποιήστε ένα κάθισμα με καλή στήριξη πλάτης. Επίσης, κάντε ένα διάλειμμα περίπου κάθε 20 λεπτά για να χαλαρώσετε τους μύες της πλάτης, των ώμων, του λαιμού και του κεφαλιού.

Η σταθερή κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των πονοκεφάλωνπου προκαλούνται λόγω αφυδάτωσης.

Εάν αντιμετωπίζετε συχνούς ή ιδιαίτερα επώδυνους πονοκεφάλους, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας. 

Έξυπνοι τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Μπορείς μια μέρα μακριά από το κινητό;

Her News

Έξυπνοι τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

Her News

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φάτε δείπνο & τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

HerNews ka