HerNews.gr
Health

Έξυπνοι τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

Η προσπάθεια εξισορρόπησης της οικογένειας, της εργασίας κι ενός πολυάσχολου προγράμματος, μας δυσκολεύει να απλοποιήσουμε τη ζωή μας. Μπορεί να ακούμε για τάσεις μινιμαλισμού και έναν ενσυνείδητο τρόπο ζωής, αλλά ποιοι είναι μερικοί πρακτικοί τρόποι για να ζεις πιο απλά;

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε τη λίστα με τις συμβουλές και τα hacks για το πώς να ζήσετε μια πιο απλή ζωή, που θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη ενέργεια και διάθεση να κάνετε πράγματα.

1. Εξασκηθείτε στον κανόνα 80/20 (Αρχή Pareto)

Η ιδέα με τον κανόνα 80/20 είναι ότι το 20% της δουλειάς σας οδηγεί το 80% των αποτελεσμάτων σας. Άλλος τρόπος να το σκεφτείτε; Το 20% των ενεργειών σας ή των πιο παραγωγικών εργασιών σας οδηγούν στη μεγαλύτερη επιτυχία. Αυτό μπορεί να ισχύει για οποιονδήποτε τομέα της επαγγελματικής ή προσωπικής σας ζωής και μπορεί να σας βοηθήσει να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας.

Οι πιο πολύτιμες εργασίες που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα είναι συνήθως οι πιο δύσκολες και πολύπλοκες, αλλά έχουν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή. Αντί να ασχολείστε με εργασίες χαμηλής αξίας, αντισταθείτε στον πειρασμό να ξεκαθαρίσετε πρώτα μικρές εργασίες και ξεκινήστε τη μέρα σας με εργασίες υψηλής αξίας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και υιοθετήστε μια νοοτροπία 80/20 για να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία.

2. Δημιουργήστε μια capsule wardrobe

Μια ντουλάπα κάψουλας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απλοποιήσετε τη ζωή σας. Αν δεν είστε εξοικειωμένες με τον όρο, η capsule wardrobe είναι ουσιαστικά μια μίνι γκαρνταρόμπα. Θα πρέπει να έχει ευέλικτα κομμάτια που μπορείτε να τα συνδυάσετε μαζί για να φτιάξετε αμέτρητα looks.

Είναι ένας συνδυασμός αντικειμένων που ήδη κατέχετε και αγαπάτε, μαζί με μερικά νέα, ποιοτικά είδη που ψωνίζετε μία φορά τη σεζόν. Μια τέτοια γκαρνταρόμπα αποτελείται από διαχρονικά ρούχα και όχι από trend κομμάτια. Αυτό θα σας διευκολύνει να διαλέξετε τα ρούχα σας για κάθε μέρα.

3. Ελαφρύνετε το σπίτι σας

Το σπίτι σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεστε σωματικά και ψυχικά. Ξεκινήστε νααποσυμφορείτε το σπίτι με ένα δωμάτιο τη φορά και απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν χρειάζεστε. Το να έχετε έναν καθαρό, οργανωμένο χώρο θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ήρεμες και παραγωγικές. Θα μειώσει ο άγχος και θα κάνει πιο εύκολο το να καθαρίζετε και να τακτοποιείτε το σπίτι σε τακτική βάση.

Κακές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Με αυτές τις εναλλακτικές δραστηριότητες θα λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλός σου

Her News b

Πόσο υγιεινό είναι το ποπ κορν;

Her News

Ποιος καφές θεωρείται πιο επικίνδυνος

Her News