HerNews.gr
Health

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φάτε δείπνο & τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Πότε πρέπει πραγματικά να τρώτε το τελευταίο σας γεύμα της ημέρας; Αποδεικνύεται ότι η απάντηση σε αυτό είναι λιγότερο ξεκάθαρη από όσο φαντάζεστε.

Για αρχή, δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος που να ταιριάζει σε όλους, εξαρτάται πραγματικά από εσάς και τις συγκεκριμένες ανάγκες υγείας σας. Προτού λοιπόν ακυρώσετε σχέδια ή αναθεωρήσετε πότε θα φάτε δείπνο, δείτε τι έχουν να πουν οι ειδικοί σχετικά με το να βρείτε την καλύτερη ώρα για να φάτε δείπνο παρακάτω.

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για φαγητό;

Η σύντομη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο. Η Vanessa Rissetto, RD, εγγεγραμμένη διαιτολόγος, εξηγεί ότι διαφορετικοί παράγοντες, όπως η ηλικία και ο τρόπος ζωής, παίζουν ρόλο στο να καταλάβετε πότε θα φάτε το τελευταίο σας γεύμα της ημέρας. Αν είστε εργαζόμενος σε βάρδιες, για παράδειγμα, και εργάζεστε ενώ όλοι κοιμούνται, τότε ο χρόνος σας για να φάτε είναι διαφορετικός. Κατά γενικό κανόνα, οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε μέσα σε δύο ώρες από το ξύπνημα και να τρώτε κάτι κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες.

Ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι το φαγητό μεταξύ 5 και 7 μ.μ. είναι ευεργετικό για τη γενική υγεία, αν αυτό δεν ταιριάζει με το πρόγραμμά σας, οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσπαθήσετε να σταματήσετε να τρώτε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο για να αποφύγετε προβλήματα όπως η παλινδρόμηση οξέος.

Πώς να βρείτε το σωστό πρόγραμμα δείπνου για εσάς

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής στο οποίο μπορείτε να τηρήσετε. Η εργασία σας, το επίπεδο πείνας, τα φάρμακα, οι καθημερινές δραστηριότητες και άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής σας θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν υπολογίζετε πότε να φάτε οποιοδήποτε γεύμα.

Δουλέψτε το χρονοδιάγραμμα ως γενικό περίγραμμα. Είναι ιδανικό να τρώτε κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες, με ένα παράθυρο δύο έως τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Αλλά πιο σημαντικό από το timing είναι να κάνεις υγιείς επιλογές. Το να έχετε ένα υγιεινό δείπνο συνδέεται με πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του σταθερού σακχάρου στο αίμα, της διατήρησης βάρους και του βελτιωμένου ύπνου.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε πριν τον ύπνο

Ανεξάρτητα από την ώρα που τρώτε το βραδινό σας, υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι καλύτερο να αποφεύγετε εάν θέλετε να κοιμάστε καλά και να φροντίζετε τη γενική υγεία σας. Τα λιπαρά τρόφιμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν και μπορεί να βαρύνουν το στομάχι σας εάν τα καταναλώσετε πολύ αργά. Αυτό θα προκαλέσει δυσπεψία και ύπνο.

Ακόμη, τα τρόφιμα με υψηλά επίπεδα καφεΐνης μπορούν επίσης να διαταράξουν τον ύπνο σας (για προφανείς λόγους) και όσοι είναι ευαίσθητοι στην καφεΐνη μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να την ανεχθούν πολύ πριν τον ύπνο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γνωρίζατε ότι ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να μας επιφέρει επιπτώσεις;

HerNews ka

3 καρδιολόγοι αναφέρουν τι τρώνε στα γεύματά τους για υγιή καρδιά

Her News

Με αυτά τα γεύματα θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας

Her News b