HerNews.gr
DECORNEWS

5+1 χρώματα που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ποτέ στο μπάνιο σας

Το να επιλέξετε την τέλεια απόχρωση για το μπάνιο σας είναι πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε. Ως ένας από τους μικρότερους και πιο λειτουργικούς χώρους στο σπίτι, το χρώμα συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό και έχει ακόμη μεγαλύτερο βάρος από ό,τι σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτιά σας. Το ερώτημα είναι ποιες αποχρώσεις ταιριάζουν καλύτερα;

Όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε το τέλειο μπάνιο ή ντους οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε έναν χώρο που να αισθάνεται φρέσκος, καθαρός και αναζωογονητικός.

Τα τελευταία χρόνια, αυτοί οι χώροι αυτοεξυπηρέτησης έχουν επίσης γίνει περισσότερο ζεν ζώνη, με τα χαλαρωτικά μπάνια που μοιάζουν με σπα να είναι το επίκεντρο. Αυτό σημαίνει ότι, για να επιτύχετε την τάση σε ένα χώρο, υπάρχουν ορισμένα χρώματα από τα οποία θα θέλετε να αποφύγετε. 

1. Λευκό

Το λευκό μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανής επιλογή για το μπάνιο, αλλά καθώς είναι η προεπιλογή, είναι πλέον τόσο πανταχού παρόν που μπορεί να φαίνεται λίγο βαρετό. Ναι, το λευκό μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται καθαρός και φωτεινός (αρκεί να παρακολουθείτε τη ρουτίνα καθαρισμού σας, δηλαδή), αλλά ένας έντονα λευκός χώρος μπορεί επίσης να θυμίζει ιατρείο και να είναι απρόσωπος.  Εάν εξακολουθείτε να θέλετε ένα ουδέτερο, μοντέρνο μπάνιο χωρίς τη σκληρότητα μιας ολόλευκης εμφάνισης, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα λευκό με έντονο ζεστό τόνο, ή ακόμα και ένα ανοιχτό ροζ.

2. Σκούρο καφέ

Τίποτα δεν φαίνεται πιο παλιό από ένα μπάνιο κορεσμένο με καφέ αποχρώσεις. Τα σκούρα ξύλινα ντουλάπια και τα πλακάκια κυριάρχησαν στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι ένα χρώμα που μειώνει σοβαρά έναν χώρο, με αποτέλεσμα μια αίσθηση κλειστού χώρου. 

3. Έντονα φωτεινά χρώματα

Ως επί το πλείστον, τα μπάνια είναι χαλαρωτικοί χώροι αυτο-φροντίδας, επομένως, η απόχρωση που βάφετε τους τοίχους θα πρέπει να είναι ευνοϊκή για αυτό. Τα φωτεινά, βασικά χρώματα, λοιπόν, μπορεί να είναι πολύ δυναμωτικά για έναν χώρο στον οποίο θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Χρώματα όπως το έντονο μπλε, το πράσινο και το κίτρινο έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα κατά το μακιγιάζ ή την περιποίηση.

4. Έντονα μπλε

Το μπλε είναι μια άλλη κοινή επιλογή για μπάνια και ντους λόγω της σημασίας του με τον ωκεανό, αλλά, όσο καταπραϋντικό κι αν είναι, τα πιο τολμηρά μπλε μπορεί να φαίνονται πολύ ενοχλητικά σε αυτούς τους χώρους.  

5. Έντονο κόκκινο

Μπορεί να πιστεύετε ότι ένα έντονο κόκκινο μπάνιο θα έκανε θαύματα για να σας δώσει ενέργεια και να σας ανεβάσει καθώς βουρτσίζετε τα δόντια σας το πρωί, αλλά τα κατακόκκινα μπάνια είναι πολύ έντονα για αυτούς τους χώρους που μοιάζουν με καταφύγιο. Ενώ το κόκκινο συχνά θεωρείται ως ένα αναζωογονητικό και τονωτικό χρώμα, μπορεί να είναι λίγο τολμηρό για ένα σκηνικό μπάνιου, δημιουργώντας ενδεχομένως μια αίσθηση ταραχής παρά χαλάρωσης. Για την ίδια ζεστασιά, αλλά πιο διακριτικά, χαμηλώστε τους τοίχους σας με ένα ροζ μπάνιο . Σκεφτείτε μια πιο απαλή απόχρωση, όπως το dusty rose ή το σομόν που διατηρεί τη ζεστασιά του κόκκινου χωρίς να υπερισχύει.

6. Jet Black

Τα σκοτεινά μπάνια αυξάνονται σε δημοτικότητα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι εύκολο να τα διορθώσετε. Το όλο μαύρο μπορεί εύκολα να αισθάνεται πολύ καταπιεστικό αν δεν χωριστεί με διαφορετικούς τόνους ή υφές. 

Ένα ολόμαυρο μπάνιο μπορεί να κάνει μια ισχυρή δήλωση σχεδιασμού, αλλά μπορεί να κάνει το δωμάτιο να αισθάνεται σφιχτό και αφιλόξενο, ειδικά αν ο χώρος είναι μικρός ή δεν διαθέτει επαρκή φωτισμό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Το Atlantis στη Σαντορίνη είναι το βιβλιοπωλείο – κόσμημα του νησιού

Her News b

Πώς να κάνετε ξανά λευκές τις κάλτσες σας με 4 απλά βήματα

HerNews ka

7+1 τάσεις διακόσμησης για γωνίες ανάγνωσης που θα κάνουν το σπίτι σας πιο άνετο

HerNews ka