HerNews.gr
DECORNEWS

Τα πιο ιδιοφυή cleaning hacks που εξοικονομούν χρόνο και που σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη

Όλοι θέλουν ένα καθαρό σπίτι, αλλά δεν έχουν όλοι πολλές ημέρες την εβδομάδα αφιερωμένες στο να το διατηρούν τακτοποιημένο. 

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την αναζήτηση σύντομων λύσεων καθαρισμού. Εάν το καθάρισμα δεν είναι η αγαπημένη σας ασχολία, σας έχουμε πιο απλούς και εύκολους τρόπους. Χρησιμοποιήστε αυτά τα ιδιοφυή κόλπα για να κάνετε τον καθαρισμό ευκολότερο και πιο παραγωγικό κάθε εβδομάδα.

1. Καθαρίστε το πλυντήριό σας για πιο καθαρά ρούχα

άτομο που τρίβει το εσωτερικό ενός πλυντηρίου

Εξακολουθούν να μυρίζουν άσχημα οι πετσέτες σας μετά το πλύσιμο; Οι βρόμικες πετσέτες στην πραγματικότητα προσπαθούν να σας πουν κάτι. Ακόμη και όταν είναι “καθαρό”, μια πετσέτα που μυρίζει συνήθως σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να εκτελέσετε έναν κύκλο καθαρισμού πλυντηρίου με χλωρίνη. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο ρούχων είναι άδειο, μετά επιλέξτε τον κύκλο βαρέως τύπου και ένα επιπλέον ξέβγαλμα, γεμίστε τη θήκη χλωρίνης και εκτελέστε τον κύκλο. Το να το κάνετε αυτό μία φορά το μήνα είναι μια εξαιρετική λύση για να κρατήσετε τα βακτήρια που προκαλούν οσμή έξω από το πλυντήριό σας και από τα ρούχα σας.

2. Καθαρίστε το μπάνιο ενώ κάνετε ντους

Χέρι φοράει γάντια καθαρισμού και καθαρίζει έναν τοίχο ντους

Να έχετε πάντα ένα σφουγγάρι για καθάρισμα στο ντους σας και ένα γεμάτο καθαριστικό, ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε τη ντουζιέρα/ μπανιέρα σας. 

3. Χρησιμοποιείστε έναν κύλινδρο για να μαζέψετε σπασμένα γυαλιά

Ο κύλινδρος με χνούδι μαζεύει θραύσματα γυαλιού στο ξύλινο πάτωμα

Ένας κύλινδρος για χνούδι που προορίζεται για να μαζεύει τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων έχει ισχυρή κόλλα και θα κάνει την καλύτερη δουλειά για να μαζέψει το ποτήρι. 

4. Παραλείψτε το Ξέπλυμα

Υπάρχει σωστός τρόπος για να τοποθετήσετε ένα πλυντήριο πιάτων;

Μπορεί να το έχετε ξανακούσει αυτό, αλλά παρόλο που σας φαίνεται αδιανόητο, παραλείψτε την προ-ξέπλυμα και απλώς ξύστε τα πιάτα σας για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια τροφής πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων.  

 

5. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων σας για περισσότερα από πιάτα

παιδικά παιχνίδια στο πλυντήριο πιάτων

Ένα πλυντήριο πιάτων μπορεί να  καθαρίσει πολύ περισσότερα πράγματα από τα πιάτα.  Χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε πλαστικά και λαστιχένια παιχνίδια, αξεσουάρ μπάνιου, βάζα με λουλούδια, πιάτα για κατοικίδια και εργαλεία κήπου.

6. Καθαρίστε τα ενέματα τοίχου σας με οδοντόβουρτσα

καθαρισμός ενέματα πλακιδίωνΥπάρχει ένα βασικό εργαλείο για να μην φαίνονται βρώμικα τα πλακάκια… μια μικρή, άκαμπτη βούρτσα, όπως μια οδοντόβουρτσα ή ειδική βούρτσα για ενέματα. Θα θέλετε μια μικρή βούρτσα αρκετά στενή για να επικεντρωθείτε στους στενούς αρμούς ενέματος μεταξύ των πλακιδίων. Εάν έχετε την πολυτέλεια του πλακιδίου από φυσική πέτρα, μείνετε μακριά από οποιοδήποτε όξινο καθαριστικό όπως το ξύδι, καθώς το οξύ μπορεί εύκολα να χαράξει πέτρες, ειδικά πέτρες με βάση το ασβέστιο, όπως το μάρμαρο και ο ασβεστόλιθος. Αντίθετα, το λευκαντικό με χλώριο είναι ασφαλές γύρω από τα πλακάκια και είναι ένα αποτελεσματικό βιοκτόνο και απολυμαντικό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να σώσεις την Αλόη σου αν έχει καφέ φύλλωμα

Her News

Ένας οδηγός για τις τάσεις χρωμάτων της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης 2023

HerNews ka

Κήπος: Color blocking – garden edition

Her News