HerNews.gr
Beauty

Αντιοξειδωτικά: Γιατί τα χρειάζεται η επιδερμίδα μας;

Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικές ενώσεις που μπορούν να προστατεύσουν την επιδερμίδα μας από τις ελεύθερες ρίζες. Λαμβάνουν τη μορφή βιταμινών και μετάλλων, ιδιαίτερα βιταμινών Α, C και Ε, και σεληνίου, ενός απαραίτητου ιχνοστοιχείου.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που δεν μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα υγιή κύτταρα του δέρματος. Το σώμα σας παράγει φυσικά ελεύθερες ρίζες, αλλά εκτίθεται σε αυτές και μέσω εξωτερικών πηγών, π.χ. ρύπανση, υπεριώδη ακτινοβολία και καπνός τσιγάρου.

Η ισορροπία μεταξύ των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του σώματός σας. Η περίσσεια των ελεύθερων ριζών, ωστόσο, μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματός σας να τις ρυθμίζει. Αυτό βέβαια μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση γνωστή ως οξειδωτικό στρες.

Το σοβαρό οξειδωτικό στρες μπορεί να βλάψει τα κύτταρα του δέρματός σας. Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να συμβάλει στα σημάδια της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας, δηλαδή να οδηγήσει στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Πολλά από τα καλλυντικά προϊόντα περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Τα οφέλη που έχουν τα αντιοξειδωτικά στην επιδερμίδα

Όπως είδαμε, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα και τους ιστούς του δέρματος από τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών και υπάρχουν ορισμένα απτά οφέλη για την επιδερμίδα.

Το οξειδωτικό στρες προκαλεί τη διάσπαση του κολλαγόνου, γεγονός που οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος και στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης βοηθώντας στη μείωση και μερικές φορές στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες.

Επίσης η ακμή είναι μια φλεγμονώδης δερματική ασθένεια. Τα αντιοξειδωτικά τυχαίνει να έχουν υπέροχες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες χάρη στην ικανότητά τους να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί το σχηματισμό ελεύθερων ριζών στην επιδερμίδα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε φωτογήρανση και καρκίνο. Τα καλά νέα είναι ότι τα καροτενοειδή και οι βιταμίνες C και E έχουν αποδειχθεί ότι προσφέρουν προστασία από τις φθορές που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι σταθεροποιεί και βοηθά στην αναγέννηση της βιταμίνης Ε. Αυτό σημαίνει ότι ο συνδυασμός των δύο βιταμινών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην καταπολέμηση της βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Αφυδατωμένο δέρμα: Αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε διπλό καθαρισμό μετά το ντεμακιγιάζ;

HerNews ka

Kim Kardashian: Πόσο της ταιριάζουν τελικά τα curtain bag;

HerNewskl

Chic and Beauty: Oι μεγαλύτερες skincare τάσεις για το καλοκαίρι του 2023

HerNewskl