HerNews.gr
Παιδί

Προετοιμάστε την κόρη σας για την πρώτη περίοδο

Πολλές μητέρες ανησυχούν μήπως οι κόρες τους έχουν την πρώτη περίοδο στο σχολείο ή κάπου που δεν θα είναι εκεί οι ίδιες για να τις καθοδηγήσουν.

Λοιπόν, δεν μπορείτε να δείτε το μέλλον, αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η κόρη σας είναι προετοιμασμένη.

Η πρώτη περίοδος ενός κοριτσιού, μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά αναρίθμητων ερωτήσεων.

Έχουμε το θάρρος να σας βοηθήσουμε με έναν οδηγό για το πώς να βοηθήσετε την κόρη σας να προετοιμαστεί για την πρώτη της περίοδο με έναν υγιή και ενημερωτικό τρόπο.

1. Κάντε την να νιώσει έτοιμη και σίγουρη

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την ανησυχία ενός κοριτσιού για την έμμηνο ρύση είναι να το εκπαιδεύσετε εκ των προτέρων, ώστε να είναι προετοιμασμένη και με αυτοπεποίθηση όταν έρθει η ώρα.

Η περίοδος για ένα κορίτσι μπορεί να είναι ανησυχητική. Με λίγη εκπαίδευση και υποστήριξη από εσάς, θα μπορέσει να χειριστεί τις αλλαγές με σιγουριά.

Προετοιμάζοντας την κόρη σας, θα καταλάβει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το πότε θα ξεκινήσει η περίοδός της. Θα είναι προετοιμασμένη από εσάς.

2. Συζητήστε τις αλλαγές κατά την εφηβεία

Κάντε ανοιχτές συζητήσεις με την κόρη σας για να τη βοηθήσετε να κατανοήσει την έμμηνο ρύση και τις συνήθεις αλλαγές που έρχονται με την εφηβεία.

Εξηγήστε τις κοινές αλλαγές που μπορεί να βιώσουν τα κορίτσια πριν την έλευση της περιόδου, όπως κράμπες, πονοκεφάλους, έλλειψη ενέργειας ή διακυμάνσεις της διάθεσης.

Δώστε της να καταλάβει ότι η έμμηνος ρύση είναι μια φυσιολογική λειτουργία του σώματος και δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται.

3. Δείξτε τον τρόπο χρήσης των προϊόντων για την περίοδο

Δείξτε της πώς να χρησιμοποιεί σωστά τα προϊόντα για την περίοδο. Οπότε θα γνωρίζει τι να κάνει αν δεν είστε κοντά σας.

Εξερευνήστε τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές, όπως σερβιέτες, ταμπόν κ.λπ. και βοηθήστε την να αποφασίσει ποια της ταιριάζουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διαζύγιο: Πως να μην πληγωθεί το παιδί σας

Her News b

Διατροφή και θηλασμός: Ποιες τροφές ενισχύουν το μητρικό γάλα

Her News

Πράγματα που μαθαίνουν τα παιδιά στους γονείς

Her News