HerNews.gr
Health

Βιταμίνες που πρέπει να παίρνουν οι γυναίκες

Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση και η κατανάλωση λαχανικών είναι το κλειδί για να διατηρήσετε το σώμα δυνατό και υγιές. Επίσης οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για κάθε γυναίκα.

Όμως, ενώ ορισμένες βιταμίνες βοηθούν, ορισμένες μπορεί να είναι κακές για εσάς. Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε τις σωστές βιταμίνες και συμπληρώματα που είναι καλά για το σώμα σας, χρησιμοποιήστε αυτό το άρθρο ως οδηγό.

Ποιες βιταμίνες είναι καλές για μένα;

Η διατήρηση μιας υγιεινής και καλά ισορροπημένης διατροφής προάγει τη βέλτιστη πρόσληψη βιταμινών, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό να λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες που χρειάζεστε μόνο μέσω των τροφών. Η συμπλήρωση της διατροφής σας με τις ακόλουθες βιταμίνες μπορεί να βελτιώσει την ευεξία σας.

1. Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, που ονομάζεται επίσης ασκορβικό οξύ, βοηθά στην επούλωση των πληγών και στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι ιδανικό εάν είστε αγχωμένες και θέλετε να αισθάνεστε πιο συγκεντρωμένες και σε εγρήγορση, καθώς ενισχύει τα επίπεδα χημικής ουσίας του εγκεφάλου σας που ονομάζεται νορεπινεφρίνη. Μερικές καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα πορτοκάλια, οι φράουλες, το ακτινίδιο και οι ντομάτες.

2. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α σας προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη γήρανση, να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων προβλημάτων υγείας και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αν ψάχνετε για μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α που μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας, ξεκινήστε το πρωί σας με νόστιμα και υγιεινά τοστ γλυκοπατάτας. Επιπλέον, αυτό το νόστιμο πρωινό μπορεί να ενισχύσει τους μυϊκούς ιστούς για υγιή τοιχώματα του κόλπου και της μήτρας.

3. Προβιοτικά

Η ενσωμάτωση τροφών πλούσιων σε προβιοτικά, όπως το γιαούρτι, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία του κολπικού PH και να αποτρέψετε τις μολύνσεις ζύμης. Δεδομένου ότι το γιαούρτι περιέχει επίσης ασβέστιο, μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι θυμωμένη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κανέλα: Πώς το γλυκό αυτό μπαχαρικό θα βελτιώσει την υγεία σου

Her News

Γιατί το «bathleisure» είναι η νέα εκδοχή της αυτοφροντίδας που χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή

HerNews ka

Μήπως η μέθοδος αντισύλληψής σου δεν είναι η σωστή;

Her News