HerNews.gr
Health

4 Τροφές για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού

Η αφυδάτωση μπορεί να είναι ένα σοβαρό κακό το καλοκαίρι. Όμως υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη ζέστη του καλοκαιριού.

Εξάλλου δεν θέλετε να φτάσετε στο σημείο να αισθάνεστε ζαλάδα ή αδυναμία, επειδή ζεσταίνεστε πολύ.

Είτε είστε αφυδατωμένες, είτε απλά δεν αντέχετε τη ζέστη, υπάρχουν φρούτα και λαχανικά που μπορούν να καταναλωθούν για να μειώσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Πολλά από αυτά τα τρόφιμα που παραθέτουμε παρακάτω μπορούν να καταναλωθούν εύκολα όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προετοιμασία ενός ολόκληρου πιάτου για να σας δώσει λίγη ενυδάτωση.

1. Αγγούρια

Τα αγγούρια είναι μια από τις πιο ενυδατικές τροφές εκεί έξω επειδή αποτελούνται από 95% νερό. Επίσης είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που κάνουν το σώμα σας να αισθάνεται καλά.

Τα αγγούρια περιέχουν βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και μέταλλα. Όλα αυτά θα σας δώσουν ενέργεια για να νικήσετε τη ζέστη.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό σας βοηθούν να είστε ενυδατωμένες, ενώ συγκεντρώνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Τα αγγούρια αποτελούν επίσης ένα γρήγορο και ευέλικτο σνακ. Μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή με λίγο αλάτι. Μπορούν να συνδυαστούν όμορφα με έναν απλό συνδυασμό τυριού και κράκερ ή να τα δοκιμάσετε σε μια ποικιλία από σαλάτες και μπολ λαχανικών.

2. Καρπούζι

Ένα άλλο εύκολο σνακ για να φάτε όταν αισθάνεστε τη ζέστη είναι το καρπούζι. Αυτό είναι ένα φρούτο που πολλοί λατρεύουμε, γιατί μοιάζει με επιδόρπιο και είναι πάντα αναζωογονητικό. Το καρπούζι περιέχει περίπου 90% νερό και αντιοξειδωτικά που μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό σας.

3. Καρύδες

Το νερό καρύδας είναι μια εξαιρετική λύση για να δροσίζετε το σώμα όταν έχει πολύ ζέστη. Αυτό το νερό είναι γεμάτο με ηλεκτρολύτες που βοηθούν να έχετε περισσότερη ενέργεια.

4. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια νόστιμη τροφή, που πρέπει να φάτε όταν θέλετε να δροσιστείτε. Μπορείτε να φτιάξετε ένα γρήγορο τοστ με αβοκάντο ή να προσθέσετε αβοκάντο σε μια σαλάτα όταν λαχταράτε ένα δροσερό γεύμα.

Η σημασία της ενυδάτωσης στη συνολική ευεξία σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η γυναικολογική εξέταση είναι ο σύμμαχος των γυναικών

Her News b

Τι λένε τα νύχια για την ηλικία μας και πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε;

Her News

Μήπως είσαι υπνοβάτης; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την υπνοβασία

Her News