HerNews.gr
Μόδα

Ένας οδηγός φροντίδας για χρυσά κοσμήματα

Αν θέλετε να κάνετε μια δήλωση, δεν θα κάνετε ποτέ λάθος με χρυσά κοσμήματα. Για παράδειγμα τα χρυσά βραχιόλια είναι τέλεια για layering, ειδικά το καλοκαίρι, που έχετε μαυρίσει.

Αν έχετε χρυσά κοσμήματα, πρέπει να μάθετε πώς να τα φροντίζετε σωστά, ώστε να είναι όμορφα και λαμπερά για μια ζωή. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με μερικές εύκολες συμβουλές φροντίδας.

Συμβουλές για τη φροντίδα χρυσών κοσμημάτων

Τα χρυσά κοσμήματα θα πρέπει να διαρκέσουν για χρόνια αν τα περιποιήστε σωστά. Ένα κόσμημα από καθαρό χρυσό είναι συνήθως 24 καρατίων. Εάν ένα χρυσό σας κόσμημα είναι μικρότερο από 24 καράτια, σημαίνει ότι περιέχει άλλα μέταλλα γνωστά ως κράματα. Η προσθήκη κραμάτων σε καθαρό χρυσό δεν είναι κάτι εντελώς κακό. Να θυμάστε ότι ο καθαρός χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και ως εκ τούτου είναι επιρρεπές σε γρατσουνιές. Επομένως, η προσθήκη μεταλλικών κραμάτων βοηθά στην αύξηση της μακροζωίας του.

Ο χειρότερος εχθρός του χρυσού είναι το χλώριο. Η επανειλημμένη έκθεση των κοσμημάτων σας στο χλώριο θα αποδυναμώσει τη δομή τους, με αποτέλεσμα να σπάσει. Αν αποφασίσετε να απολαύσετε ένα σπα στην πισίνα, να θυμάστε πάντα να βγάζετε τα χρυσά κοσμήματα που φοράτε.

Ο χρυσός επίσης δεν αντιδρά τόσο καλά με τα οικιακά καθαριστικά, ειδικά τα όξινα. Αυτές οι χημικές ουσίες βλάπτουν το φινίρισμα του χρυσού με την πάροδο του χρόνου. Πάντα λοιπόν να αφαιρείτε τα κοσμήματά σας κατά το καθάρισμα. Εάν μπορείτε να τα αφαιρέσετε, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον λαστιχένια γάντια για να τα καλύψετε.

Ο χρυσός δεν είναι φιλικός σε πολλά προϊόντα, όπως λακ, λοσιόν, μακιγιάζ και αρώματα. Έτσι, θα πρέπει να φοράτε πάντα το βραχιόλι σας όταν έχετε ήδη βάλει μακιγιάζ, λακ μαλλιών και αρώματα. Ο στόχος είναι να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση του χρυσού σε αυτά τα προϊόντα.

Συμβουλές για τον καθαρισμό χρυσών κοσμημάτων

Με τον καιρό, το χρυσό λερώνεται λόγω της παρατεταμένης έκθεσης στη σκόνη, τα λάδια σώματος, την εφίδρωση, το μακιγιάζ, τις λοσιόν και πολλά άλλα. Για να συνεχίσει να λάμπει ένα χρυσό κόσμημα, πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων.

Καθώς το καθαρίζετε θα πρέπει να το μουλιάζετε για τουλάχιστον τρεις ώρες και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε μια μαλακή βούρτσα για να το πλύνετε απαλά. Όταν είναι καθαρό, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε το με ένα καθαρό πανί.

Τσαντάκι μέσης: Πώς να το φορέσετε με στιλ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Bella Hadid: Το αποκαλυπτικό «comeback» για το εξώφυλλο του περιοδικού Perfect

HerNews ka

IDIL: Αυτές είναι οι 5 κομψές μίνιμαλ τσάντες για κάθε γκαρνταρόμπα

Her News

Βάσια Κωσταρά: Φόρεσε με casual τρόπο τη chic δερμάτινη φούστα!

HerNewskl