HerNews.gr
DECORNEWS

7 αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

Τα ντουλάπια είναι γενικά κατανοητό ότι είναι το σημείο όπου φυλάσσονται ξηρά και μη ευπαθή προϊόντα. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δεν πρέπει να αποθηκεύονται όλα τα ξηρά προϊόντα στο ντουλάπι.

Εκτός από τα προφανή είδη όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και άλλα ευπαθή τρόφιμα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που συνήθως αποθηκεύονται στο ντουλάπι και τα οποία πρέπει πραγματικά να αποθηκεύετε αλλού. Εδώ είναι 7 αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να κρατάτε στο ντουλάπι σας.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα κοινό είδος στο ντουλάπι. Ωστόσο, μόλις ανοίξουν, θα πρέπει να μεταφερθούν σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και να φυλαχθούν στο ψυγείο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να χαλάσουν γρήγορα. Όταν φυλάσσονται σωστά στο ψυγείο, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι θα παραμείνουν φρέσκοι για τέσσερις έως έξι μήνες.

Ανοιχτό αλεύρι και μαγειρική σόδα

Τα ανοιχτά κουτιά όπως το αλεύρι και η μαγειρική σόδα δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται ξανά σε ένα ντουλάπι χωρίς σφράγιση.  Αυτό συμβαίνει επειδή, αν μείνουν ανοιχτά, αυτά τα είδη είναι ευαίσθητα στα παράσιτα και κινδυνεύουν να χαλάσουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, η μαγειρική σόδα απορροφά εύκολα τις οσμές και μπορεί να αρχίσει να απορροφά τις μυρωδιές οποιωνδήποτε πολύ αρωματικών αντικειμένων γύρω της, όπως μπαχαρικά, σκόρδο και κρεμμύδια, για παράδειγμα. 

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να πετάξετε αυτά τα αντικείμενα πίσω στο ντουλάπι στις αρχικές τους συσκευασίες και κουτιά, το αλεύρι και η μαγειρική σόδα θα πρέπει πάντα να μεταφέρονται σε αεροστεγή δοχεία πριν επιστραφούν στο ντουλάπι. Για το λόγο αυτό, εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε αυτά τα αντικείμενα για περισσότερο από οκτώ έως 10 μήνες, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο για να διασφαλίσετε ότι διατηρούνται φρέσκα.

Ζωοτροφή

Μπορεί να είναι βολικό να αποθηκεύετε την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας στο ντουλάπι, ιδιαίτερα αν το ταΐζετε στην κουζίνα κάθε μέρα. Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι τροφές για κατοικίδια είναι καλύτερα να αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο μακριά από την ανθρώπινη τροφή στο σπίτι. Όχι μόνο μυρίζει έντονα, αλλά και δεν θέλετε τα αντικείμενα του ντουλαπιού σας να απορροφήσουν τη μυρωδιά και να αρχίσουν να έχουν γεύση κροκέτας, αλλά είναι επίσης ελκυστικό για παράσιτα, τα οποία θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και να γίνουν πρόβλημα. Αντίθετα, κρατήστε την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας σε ένα σφραγισμένο δοχείο σε ένα καθορισμένο ντουλάπι έξω από το κύριο ντουλάπι τροφίμων σας.

Φρούτα

Τα περισσότερα φρούτα μπορούν να αποθηκευτούν στον πάγκο μέχρι να καταναλωθούν (σκεφτείτε τις μπανάνες, τα μήλα, τα μάνγκο και τα αχλάδια), αλλά δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να τα αποθηκεύσετε στο ντουλάπι. Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε παράσιτα όπως οι μύγες και τα μυρμήγκια και μπορούν γρήγορα να εισαγάγουν αυτά τα παράσιτα στα άλλα είδη στο ντουλάπας σας. Επιπλέον, τα φρούτα φθείρονται γρήγορα, επομένως είναι καλύτερα να τα φυλάτε σε μια περιοχή όπου μπορείτε να τα προσέχετε και να θυμάστε να τα καταναλώνετε πριν αρχίσουν να χαλάνε. Κρατήστε τα φρούτα στον πάγκο σε μια φρουτιέρα και τυχόν κομμάτια που έχουν απομείνει ή που έχετε κόψει σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Ορισμένοι τύποι μαγειρικών ελαίων

Τα μαγειρικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο και τα φυτικά έλαια, είναι ένα κοινό βασικό προϊόν του ντουλαπιού, αλλά δεν μπορούν να διατηρηθούν όλα τα λάδια με ασφάλεια στο ντουλάπι. Τα έλαια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά πρέπει πάντα να φυλάσσονται στο ψυγείο για να διατηρούνται φρέσκα και να μην αλλοιώνονται. Αυτό περιλαμβάνει σησαμέλαιο, έλαιο σαφράν, έλαια ξηρών καρπών όπως καρύδι και φιστίκι, και εγχυμένα έλαια.

Ανοιγμένα καρυκεύματα

Πριν ανοίξουν, καρυκεύματα όπως κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα μπορούν να αποθηκευτούν σε ντουλάπι χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, μόλις αφαιρεθεί η σφράγιση και τα καρυκεύματα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά, θα πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην χαλάσουν.

Προιόντα καθαρισμού

Τα προϊόντα καθαρισμού είναι ένα άλλο μη διατροφικό είδος που μπορεί να μπει στα ντουλάπια λόγω ευκολίας. Ωστόσο, τα προϊόντα καθαρισμού θα πρέπει οπωσδήποτε να φυλάσσονται μακριά από το ντουλάπι. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως κάθε υγρό, μπορεί να συμβεί τυχαία διαρροή ή διαρροή προϊόντων καθαρισμού σε ένα ντουλάπι, μολύνοντας τα προϊόντα διατροφής σας. Αντίθετα μπορείτε να αποθηκεύετε τα προϊόντα καθαρισμού σας σε ασφαλές, στεγνό μέρος, μακριά από παιδιά και κατοικίδια, όπως το δωμάτιο πλυντηρίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γκαζόν: 4 βήματα που πρέπει να κάνετε τον Φεβρουάριο για να είναι έτοιμο την άνοιξη

HerNews ka

Το viral hack διακόσμησης ντουλαπιών που θα κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει με χριστουγεννιάτικη ταινία του Netflix

HerNews ka

Lucky Bamboo: Γιατί να διακοσμήσεις το σπίτι σου με το τυχερό φυτό του Φενγκ Σούι

Her News