HerNews.gr
Παιδί

Σημάδια ότι είσαι έτοιμη να γίνεις μαμά

Όταν γίνεσαι μαμά η ζωή σου αλλάζει σε τεράστιο βαθμό. Βέβαια απόλυτα έτοιμη δεν είναι ποτέ καμία γυναίκα, αλλά υπάρχουν παράγοντες που σε κάνουν καλύτερα προετοιμασμένη για να αναλάβεις αυτής την μεγάλη ευθύνη.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα μάθεις αν είσαι έτοιμη να γίνεις μαμά, υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν.

Σκέφτεσαι να γίνεις μαμά επειδή το θέλεις;

Αυτή είναι η νούμερο ένα ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε μάλλον δεν είσαι και τόσο έτοιμη. Η απόφαση να κάνεις παιδί χρειάζεται τη δική σου θέληση μαζί με του συντρόφου σου. Αλλά αν θέλεις ένα παιδί απλά επειδή “πρέπει” λόγω ηλικίας ή γάμου, θα το κάνεις για λάθος λόγους. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά ανιδιοτελής ρόλος που απαιτεί όλη σου την καρδιά, την ενέργεια και τη λογική. Μην το κάνεις εκτός αν αυτό είναι κάτι που πιστεύεις ότι θα φέρει χαρά και εκπλήρωση στην ύπαρξή σου.

Είσαι οικονομικά σταθερή;

Η ανατροφή ενός παιδιού είναι ακριβή. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κοστίζει μια περιουσία, αλλά σκέψου μόνο πόσες πάνες θα χρειαστούν τους πρώτους κι όχι μόνο μήνες. Επίσης πρέπει να υπολογίσεις το κόστος για φαγητό, ρούχα, παιχνίδια, αλλά και την εκπαίδευση αργότερα. Η οικονομική σταθερότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο της απόκτησης παιδιού.

Είσαι ευτυχισμένη στη σχέση ή στον γάμο σου;

Η πατρότητα είναι εξίσου σημαντική με την μητρότητα. Μην κάνεις το λάθος να γίνεις μαμά για να φτιάξεις τη σχέση με τον σύντροφό σου. Θα πρέπει να έχετε μια σταθερότητα και αγάπη μεταξύ σας για να προχωρήσετε στην απόκτηση παιδιών. Στην πραγματικότητα, αυτή η απόφαση θα μπορούσε να δοκιμάσει τη δύναμη του γάμου ή της σχέσης σας.

Οι ψυχολόγοι σημειώνουν ότι η μετάβαση στη γονεϊκότητα συνιστά μια περίοδο αγχωτικής αλλαγής για ένα σημαντικό ποσοστό νέων γονέων. Μπορεί επίσης να μειώσει τη συζυγική ικανοποίηση. Έτσι, το να είστε σε μια στοργική και ισότιμη σχέση είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνετε υγιείς σε όλο το  ταξίδι της γονεϊκότητας.

Είσαι υγιής;

Η καλή υγεία πριν από την εγκυμοσύνη διασφαλίζει επίσης ότι εσύ και το μωρό σου θα παραμείνετε υγιείς καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά την περίοδο μετά τον τοκετό. Οι χρόνιες ιατρικές παθήσεις καθώς και η εργασία υπό ορισμένες συνθήκες μπορούν να μειώσουν την ικανότητά σου να έχεις μια υγιή εγκυμοσύνη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Επιστροφή στο σχολείο και άγχος: Tips που θα βοηθήσουν

Her News

Μητρικός Θηλασμός: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι μανούλες που θηλάζουν

Her News

Μηχανογραφικό 2021: Πώς θα το υποβάλλουν οι υποψήφιοι

Her News b