HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τέσσερις στόχοι της κυβέρνησης για τη νέα τετραετία

Τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου παρουσίασε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφοδίασε τους υπουργούς με τον μπλε φάκελο, ο οποίος καθορίζει τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου κάθε υπουργείου, έτσι ώστε να είναι εφικτός ανά πάσα στιγμή ο έλεγχος της προόδου.

Το βάρος της κυβέρνησης πέφτει στην οικονομία και γι’ αυτόν το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με παροχές στους ασθενέστερους, αλλά και για τεθούν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για την ελληνική οικονομία.

Μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τις τέσσερις κατευθύνσεις για την επόμενη τετραετία: καλύτερο μισθοί, καλύτερη δουλειά, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

«Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία. Χωρίς μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία και η ανάπτυξη είναι και αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την οργάνωση του κράτους και την μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους, ενώ το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει τις κεντρικές δεσμεύσεις της ΝΔ.

Μεταξύ αυτών είναι η επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο, από το υπεραταμείο όπου υπάγονταν, ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κολωνός: Οι καταθέσεις της 12χρονης και οι επαφές της μητέρας με τον βιαστή

Her News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οδήγησε αυτοκίνητο υδρογόνου στην Κοζάνη (Βίντεο)

HerNews ka

Τέμπη: Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία των δίδυμων αδερφών και της ξαδέρφης τους

Her News b