HerNews.gr
Ψυχολογία

Η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα

Αυτό που ξέρουμε και που πιστεύουμε, είναι ότι η ζωή έχει δυσκολίες. Όμως υπάρχει η ευτυχία και μπορούμε να την βρούμε, αρκεί να ψάξουμε στο σωστό μέρος.

Συχνά αναρωτιόμαστε για τον λόγο της ύπαρξής μας, που είναι ακόμα ένα μυστήριο για εμάς. Είμαστε τόσο εγκλωβισμένοι στην επιδίωξη της φήμης, της περιουσίας και των χρημάτων που χάνουμε τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει πει:  «Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε, θα καταλήξετε να έχετε περισσότερα. Αν συγκεντρωθείτε σε αυτά που δεν έχετε, ποτέ δεν θα σας αρκούν». 

Το να σταματήσουμε απλώς να εκτιμήσουμε αυτές τις μικρές στιγμές, τις εκφράσεις χαράς, μπορεί να επηρεάσουν τον εγκέφαλο και το σώμα μας με τους πιο ισχυρούς τρόπους.

Σωματικά, μπορεί να μειώσουν την αρτηριακή μας πίεση και να μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο. Διανοητικά, το να μάθουμε να γιορτάζουμε την παρούσα στιγμή μπορεί να μας βοηθήσει να διώξουμε το άγχος και την αμφιβολία για τον εαυτό μας.

Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε την ευτυχία

Η ευτυχία μας κάνει πιο δυνατούς. Μας βοηθά να ζήσουμε περισσότερο και πιο ολόψυχα. Είναι το μυστικό μας όπλο ενάντια στο άγχος. Αποτελεί την εσωτερική μας δύναμη που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο που μας βάζει η ζωή. 

Όλοι ξέρουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ευτυχία μας, αλλά μερικές φορές φαίνεται σαν ένας δύσκολος αγώνας για να την πετύχουμε. Περιστασιακά, χρειαζόμαστε μια μικρή ώθηση ή υπενθύμιση για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι.

Οι σκέψεις μας φέρνουν κοντά στην ευτυχία

Οι Βουδιστές περιγράφουν τις σκέψεις ως σταγόνες νερού στον εγκέφαλο. Όταν η ίδια ιδέα επαναλαμβάνεται κάθε φορά, το αποτέλεσμα είναι ένα ρεύμα ελεύθερης ροής στο μυαλό.

Η τακτική άσκηση της ευγνωμοσύνης δημιουργεί νέα θετικά ρεύματα, μειώνοντας το άγχος και την κατάθλιψη και σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η ευγνωμοσύνη έχει αποδειχθεί ότι κυριολεκτικά αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου σας. Η εκτίμηση για τα μικρά πράγματα ενεργοποιεί τις «καλές» ορμόνες μας, απελευθερώνοντας τοξικά συναισθήματα, μειώνοντας τον πόνο και βελτιώνοντας τον ύπνο.

Γιατί θυμόμαστε τα όνειρά μας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί μερικοί άνθρωποι μισούν να τους αγκαλιάζουν;

Her News

Μήπως έχεις το… «Σύνδρομο του απατεώνα»;

Her News

Πέντε κινήσεις στη γλώσσα του σώματος που μαρτυρούν ότι κάποιος θέλει να σε χειραγωγήσει

Her News