HerNews.gr
Health

Τροφές που πρέπει να αποφεύγει μια μέλλουσα μαμά

Μια μέλλουσα μαμά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της χρειάζεται να προσέχει τις τροφές που καταναλώνει. Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για την ίδια και φυσικά το μωρό της.

Η ναυτία, η πεπτική δυσφορία, η παλινδρόμηση οξέος και η δυσκοιλιότητα σχετίζονται με τη διατροφή που ακολουθείτε στην εγκυμοσύνη. Αν είστε έγκυος χρειάζεστε περισσότερο νερό και βιταμίνες που είναι λιποδιαλυτές, όπως βιταμίνες Β12, Α και D, χολίνη και φυλλικό οξύ.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε να τρώτε ενώ είστε έγκυος, γιατί μπορεί να βλάψουν την υγεία σας ή την υγεία του μωρού.

Ψάρια που περιέχουν υδράργυρο

Ο υδράργυρος είναι ένα ιδιαίτερα τοξικό στοιχείο. Τα ψάρια μπορούν να συσσωρεύσουν υψηλές ποσότητες υδραργύρου. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μερικά ψάρια που πρέπει να μην τα τρώτε όταν είστε έγκυος είναι ο ξιφίας, η πέρκα, το σκουμπρί και ο τόνος.

Μη μαγειρεμένα ή ωμά ψάρια και κρέας

Το ωμό ψάρι ή κρέας, ειδικά τα οστρακοειδή, μπορεί να προκαλέσουν αρκετές λοιμώξεις. Μερικά από αυτά μπορεί να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και να βλάψουν τόσο εσάς, όσο και το μωρό σας.

Ωμά αυγά

Τα ωμά αυγά ή οποιαδήποτε τρόφιμα που περιέχουν ωμά αυγά θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω της πιθανής έκθεσης στη σαλμονέλα.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α

Η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης Α (πράσινα φυλλώδη λαχανικά, γλυκοπατάτες, κρέατα οργάνων), ειδικά στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορεί να οδηγήσει σε συγγενείς δυσπλασίες και αποβολή.

Πάρα πολύ καφεΐνη

Περιορίστε την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα. Η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη του μωρού και να προκαλέσει χαμηλό βάρος γέννησης.

Μη παστεριωμένο γάλα και τυρί

Το νωπό γάλα, το μη παστεριωμένο τυρί και τα μαλακά τυριά μπορεί να περιέχουν μια σειρά από επιβλαβή βακτήρια και ανήκουν στις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε ως μέλλουσα μαμά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Top superfoods για διαβητικούς

Her News

Η πρωινή ρουτίνα που προάγει την ευεξία

Her News

Υπογονιμότητα: Οι πιο συχνές αιτίες σε μια γυναίκα

Her News