HerNews.gr
Health

Top superfoods για διαβητικούς

Εάν πάσχετε από διαβήτη ή έχετε διαγνωστεί με προδιαβήτη, συμπεριλάβετε μερικά από τα πιο θρεπτικά superfoods στη διατροφή σας. 

Ο διαβήτης εξάλλου είναι μια πολύπλοκη χρόνια πάθηση κατά την οποία το σώμα παλεύει να παράγει τα κατάλληλα επίπεδα είτε γλυκόζης, είτε ινσουλίνης. Με τα παρακάτω τρόφιμα μπορείτε να βοηθήσετε στην εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει υγιή λιπαρά κι αποτελεί βασικό στοιχείο στη μεσογειακή διατροφή. Μια μελέτη του 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία αποκάλυψε ότι η υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη. 

Αβοκάντο

Αυτό το υγιεινό φρούτο ανήκει στα superfoods για πολλούς λόγους. Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. Αυτή η περιεκτικότητα σε λίπος βοηθάει να διατηρηθούν υγιή τα επίπεδα λιπιδίων και γλυκόζης στο αίμα, τα οποία είναι σημαντικά για τη διαχείριση τόσο του βάρους, όσο και του διαβήτη.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία έχει  αποδειχθεί ότι ελέγχουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την επιθυμία για ζάχαρη. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας βοηθάει με τις λιγούρες για ζαχαρούχα τρόφιμα.

Σπαράγγι

Αυτό το λαχανικό με χαμηλές θερμίδες και πλούσιο σε υδατάνθρακες είναι μια τέλεια ιδέα σνακ για διαβητικούς. Τα σπαράγγια έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική γλουταθειόνη, η οποία είναι βασικός παράγοντας για τη μείωση των ελλείψεων που σχετίζονται με τον διαβήτη.

Η ανεπάρκεια γλουταθειόνης, η οποία είναι συχνή συνέπεια του διαβήτη, μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρική βλάβη και πλήθος άλλων επιπτώσεων στην υγεία. Τα σπαράγγια μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση αυτού του αντιοξειδωτικού, γι’ αυτό ανήκουν στα superfoods. 

Κανέλα

Αυτό το γλυκό και αλμυρό μπαχαρικό είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ανάμεσα στις πολλές φαρμακευτικές του ιδιότητες είναι η ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης. Η κανέλα μειώνει την ποσότητα της γλυκόζης που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος μετά από ένα γεύμα, επιβραδύνοντας τη διάσπαση των υδατανθράκων και μιμούμενη την δράση της ινσουλίνης. 

Πόσα οφέλη έχει το πεπόνι για την υγεία μας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ίλιγγος : Αίτια,διάγνωση,συμπτωματολογία και θεραπεία!

Her News b

Συνήθειες που αποτρέπουν δερματικές παθήσεις

Her News

Ημικρανία: Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

Her News