HerNews.gr
Health

Συνηθισμένα λάθη στο ντους

Το ντους μπορεί να φαίνεται ως κάτι απλό, αλλά υπάρχουν μερικά λάθη που πολλοί άνθρωποι κάνουν, χωρίς να το γνωρίζουν. Για παράδειγμα έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να κάνετε περισσότερο συχνά από ότι πρέπει ντους; Ή αν χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα;

Ειδικά το καλοκαίρι όλοι θέλουμε να είμαστε πιο δροσεροί και μπορεί να κάνουμε δύο και τρία ντους την ημέρα. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω για να μάθετε για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι, για να ξέρετε τι να αποφύγετε.

Πολύ ζεστό νερό

Σίγουρα ένα ζεστό μπάνιο, ειδικά τον χειμώνα, φαντάζει υπέροχο. Αλλά το ζεστό νερό στο ντους αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματός σας και μπορεί να στεγνώσει υπερβολικά το δέρμα σας. Μπορείτε να προστατέψετε το δέρμα σας μειώνοντας τη θερμοκρασία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε μια δερματική πάθηση, όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση.

Μη ενυδάτωση μετά το ντους

Μια ενυδατική κρέμα λειτουργεί παγιδεύοντας την υγρασία στο δέρμα σας. Η καλύτερη στιγμή για να την εφαρμόσετε είναι αμέσως μετά το ντους. Η ενυδάτωση είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας του δέρματος. Μάλιστα, πρέπει να φροντίσετε να επιλέξετε τη σωστή ενυδατική κρέμα για εσάς.

Κάνετε πολύ συχνά ντους

Γνωρίζατε ότι το πλύσιμο αφαιρεί στην πραγματικότητα τα υγιή έλαια και τα βακτήρια από το δέρμα σας; Τα συχνά ντους μπορεί να οδηγήσουν σε ξηροδερμία και φαγούρα. Εάν κάνετε ντους συχνά, το δέρμα σας έχει λιγότερο χρόνο να επανορθωθεί μέσω της φυσικής παραγωγής ελαίου.

Ξεχνάτε να πλύνετε τα πόδια σας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αφρόλουτρο και το νερό που φτάνει στα πόδια όση ώρα κάνουν μπάνιο, αρκεί για να καθαρίσει και να πλύνει ακόμη και τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα. Όμως η αλήθεια είναι ότι πρέπει να πλένετε με ειδικό σαπούνι τα πόδια, τρίβοντάς τα για να μην ευνοείται η ύπαρξη βακτηρίων και μυκήτων. Βέβαια επιβάλλεται να τα σκουπίζετε πάντα καλά και ανάμεσα από τα δάχτυλα, ώστε να μην μένει καθόλου υγρασία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για έναν καλό ύπνο

Her News

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε ένα smoothie κάθε μέρα

HerNews ka

Απαλλαγή από τον εθισμό στη ζάχαρη: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

Her News