HerNews.gr
Health

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε ένα smoothie κάθε μέρα

Σε ποιον δεν αρέσει ένα καλό smoothie; Είναι προσιτά, βολικά, φορητά και εύκολα στην κατασκευή τους. Επιπλέον, με τα σωστά συστατικά, μπορούν να είναι ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Εάν είστε κάποιος που απολαμβάνει ένα καθημερινό smoothie, μπορεί να είστε περίεργοι για το πώς επηρεάζει την υγεία σας. 

Είναι τα smoothies υγιεινά ; Και υπάρχουν μειονεκτήματα στην καθημερινή σας συνήθεια;

Εν ολίγοις, τα smoothies προσφέρουν πολλά οφέλη μαζί με μερικά πιθανά μειονεκτήματα, αλλά ο συνολικός αντίκτυπός τους στην υγεία σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι βάζετε στο μπλέντερ σας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι έχουν να πουν οι διαιτολόγοι για τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συνήθειας smoothie σας. φτιάχνοντας smoothie μπανάνας με σπανάκι στο μπλέντερ1. Μπορείτε να πάρετε μια ώθηση θρεπτικών συστατικών

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να πάρετε ένα σνακ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι να φτιάξετε ένα smoothie στο σπίτι. Τα smoothies, ειδικά τα πράσινα smoothies, συνήθως περιέχουν μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα απαραίτητων βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών απαραίτητων για τη συνολική υγεία και ευεξία. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι πρέπει να λαμβάνετε λίγο περισσότερο σίδηρο στη διατροφή σας. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα smoothie και να προσθέσετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως σπανάκι, τόφου ή σπόρους κολοκύθας. Χρειάζεστε περισσότερη πρωτεΐνη; Ψάχνετε για σνακ πλούσια σε αντιοξειδωτικά; Ετοιμάστε το smoothie σας με μούρα, φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

2. Αυξάνετε εύκολα την πρόσληψη των λαχανικών

πράσινο smoothieΑν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη μέρα σας, τα smoothies είναι τέλεια και για αυτό. Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να καταναλώσουν αρκετά λαχανικά στην καθημερινή τους διατροφή και η κατανάλωση ενός smoothie είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών χωρίς να αισθάνεστε καταβεβλημένοι από μεγάλες σαλάτες ή μαγειρεμένα λαχανικά. Σκεφτείτε να γεμίσετε το smoothie σας με σπανάκι, λάχανο, κουνουπίδι ή αβοκάντο.

3. Μπορείτε να βελτιώσετε την πέψη σαςsmoothie μπανάνας σοκολάταςΗ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες των smoothies μπορεί να βοηθήσει την πέψη και να προωθήσει τις τακτικές κινήσεις του εντέρου, συμβάλλοντας στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος. Για να βάλετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στα smoothies σας, δοκιμάστε συστατικά όπως μούρα, σπόροι chia, σύκα, μήλα, βρώμη, κακάο, αμύγδαλα ή αβοκάντο.

4. Υποστηρίζετε την ανοσία σαςSmoothie με κεράσι σοκολάταςΤα καθημερινά smoothies μπορούν να σας επιτρέψουν να καταναλώνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό. Ορισμένες από τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα smoothies μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό σε λοιμώξεις και ασθένειες. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας και μπορείτε να πάρετε περισσότερη από αυτήν τη βιταμίνη μέσω συστατικών smoothie όπως φράουλες, πορτοκάλια και χυμός πορτοκαλιού. Ο ψευδάργυρος είναι ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και προσθέτοντας πράγματα όπως βρώμη, σπόρους κολοκύθας, γιαούρτι με πλήρες γάλα, κάσιους και αμύγδαλα μπορεί να σας δώσει ότι ο ψευδάργυρος ενισχύει τις ανάγκες του σώματός σας.

5. Βοηθάει στη διαχείρηση του βάρουςφτιάχνοντας ένα smoothieΜερικοί άνθρωποι πίνουν smoothies ως μέρος ενός σχεδίου απώλειας βάρους ή διαχείρισης βάρους, κάτι που είναι μια εξαιρετική ιδέα λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και των θρεπτικών συστατικών των περισσότερων smoothies. Η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι και ικανοποιημένοι ενώ καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες συνολικά.

6. Το δέρμα σας μπορεί να γίνει πιο υγιέςsmoothie σοκολάτας με φυστικοβούτυροΜπορεί να μην σκέφτεστε το δέρμα σας όταν πίνετε το smoothie σας, αλλά υπάρχει δυνατότητα να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας με το καθημερινό σας smoothie. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά σε ορισμένα smoothies μπορούν να προάγουν το υγιές δέρμα καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες και υποστηρίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου, οδηγώντας σε πιο καθαρή επιδερμίδα και πιο νεανική εμφάνιση. Για παράδειγμα, τροφές όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το αβοκάντο περιέχουν υγιή λίπη που έχουν συνδεθεί με καλύτερη υγεία του δέρματος και φρούτα όπως οι φράουλες και το ακτινίδιο περιέχουν βιταμίνη C , η οποία είναι μια θρεπτική ουσία που έχει συνδεθεί με πιο λείο δέρμα και λιγότερες ρυτίδες.

Τα καλύτερα πρεβιοτικά τρόφιμα για καλύτερη υγεία του εντέρου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζιζέλ Μπούνχτεν: Αποκαλύπτει βήμα βήμα τη διατροφή & την ρουτίνα γυμναστικής της

HerNews ka

Ναυτία: 5 Τροφές που ανακουφίζουν

Her News

Τρομακτικές εικόνες δείχνουν πως θα εξελιχθούν οι άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι με την τεχνολογία

HerNews ka