HerNews.gr
Ψυχολογία

Μάθε να αγαπάς το σώμα σου

Ίσως μισείς το σώμα σου ή ίσως απλά θα ήθελες να φαίνεται κάπως διαφορετικό. Δεν είσαι η μόνη που κάνει τέτοιες σκέψεις.Πολλές είναι οι γυναίκες παγκοσμίως βιώνουν δυσαρέσκεια με το σώμα τους κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους. Το να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου, ενώ δεν σου αρέσει και τόσο, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και δεν είναι όσο απλό ακούγεται.

Η μετάβαση από το «μισώ το σώμα μου» σε κάτι πιο θετικό θα χρειαστεί χρόνο και σίγουρα συνειδητή προσπάθεια. Ακολουθούν μερικοί μικροί, συγκεκριμένοι τρόποι για να ξεκινήσεις.

Δεσμεύσου στην προσπάθεια που κάνεις

Το γεγονός ότι αναγνωρίζεις ότι θέλεις να αλλάξεις είναι το πώς αρχίζεις να αλλάζεις. Συγχαρητήρια. Η αναγνώριση είναι το 50% της εργασίας. Το πρώτο βήμα για να αλλάξεις το πώς αισθάνεσαι για το σώμα σου, είναι να δεσμευτείς για την αλλαγή. Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι έχεις μια αρνητική σχέση με το σώμα σου και ότι θέλεις να έχεις μια θετική, υγιή σχέση. 

Αναρωτήσου τον λόγο που σε κάνει να θέλεις ένα διαφορετικό σώμα

Πιθανότατα, είναι επειδή θέλεις να αρέσεις και πιστεύεις ότι το να σε κοιτάνε με έναν συγκεκριμένο τρόπο θα σε κάνει πιο αγαπητή και αποδεκτή. Δυστυχώς, μας έχουν πουλήσει την ιδέα ότι το να μας κοιτάνε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αυτομάτως μεταφράζεται σε έγκριση, σεβασμό, αγάπη ή στοργή.

Αλλά το όλο θέμα είναι ένας μύθος. Το να σε κοιτάνε με έναν συγκεκριμένο τρόπο δεν θα σε κάνει ευτυχισμένη. Απλά σκέψου τα μοντέλα, πόσους εθισμούς στα ναρκωτικά έχουν και πόσες διατροφικές διαταραχές! Σίγουρα δεν το θέλεις αυτό.

Προτού όμως μπορέσεις να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου, πρέπει να εγκαταλείψεις την ιδέα ότι το πώς σε κοιτάνε καθορίζει την ομορφιά που έχεις. Μείνε μακριά από την τήρηση ορισμένων συμβατικών κανόνων ομορφιάς. Εξάλλου η ομορφιά πάντα πηγάζει από μέσα μας.

Σταμάτησε να κρίνεις τα σώματα των άλλων

Για να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου, πρέπει να σταματήσεις να κρίνεις άλλους ανθρώπους με βάση το δικό τους. Όταν επικρίνεις το σώμα ενός άλλου ατόμου, στέλνεις το μήνυμα – τόσο σε εκείνους, όσο και στον εαυτό σου – ότι τα σώματα είναι ένα έγκυρο μέτρο της αξίας ενός ατόμου. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 συνήθειες που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σου!

Her News b

Όνειρα: Τι βλέπουμε μετά το lockdown;

Her News b

4 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να ντρέπεστε

Her News