HerNews.gr
Beauty

Hairstyle: Το κόλπο για να δεις αν σου ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά

Τα κοντά μαλλιά σας επιτρέπουν να διατηρείτε περισσότερο φυσικό όγκο και σίγουρα θα χρειάζεστε λιγότερο χρόνο να τα περιποιηθείτε. Βέβαια μπορεί να στεγνώνουν πιο γρήγορα, αλλά από την άποψη του styling, τα κοντά μαλλιά καμιά φορά μπορεί να σας δυσκολεύουν.

Στη λίστα με τα θετικά να προσθέσουμε ότι τα κοντά μαλλιά δείχνουν πιο υγιή και υπάρχουν τρόποι για να αλλάξετε το χτένισμά σας, αν θέλετε.

Αν αναρωτιέστε αν σας ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά, επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι είναι ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό και ευέλικτο στιλ. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Μπορείτε να τα κάνετε παιχνιδιάρικα ή λαμπερά. Εν ολίγοις, δίνει μια σούπερ ώθηση στην αυτοπεποίθησή σας. Αν αγαπάτε τα κοντά μαλλιά, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Αλλά πριν πάρετε την απόφαση και κόψετε τα μακριά σας μαλλιά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. 

Σκεφτείτε το σχήμα του προσώπου σας

Το σχήμα του προσώπου σας παίζει μεγάλο ρόλο στο αν σας ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά. Εάν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου, τα περισσότερα κοντά χτενίσματα θα σας ταιριάζουν. Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα κοντά μαλλιά δεν θα σας φαίνονται καλά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Τα καλύτερα κουρέματα για εσάς είναι αυτά που δεν είναι πολύ κοντά. Το μήκος των μαλλιών θα πρέπει να τελειώνει τουλάχιστον μερικά εκατοστά κάτω από το πηγούνι σας. Για όσες έχουν τετράγωνο σχήμα προσώπου, ένα κοντό κούρεμα μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς τείνει να τονίζει τις γωνίες του προσώπου.

Σκεφτείτε την υφή των μαλλιών σας

Αν έχετε λεπτά μαλλιά σίγουρα θα σας ταιριάζει το κοντό. Αν τα κόψετε, θα τους δώσετε περισσότερο όγκο. Στην περίπτωση που έχετε σγουρά μαλλιά ίσως ένα κοντό κούρεμα σας δυσκολέψει λίγο περισσότερο στο θέμα του styling.

Το τεστ μαλλιών

Για αυτό το τεστ, θα χρειαστείτε ένα μολύβι, έναν χάρακα κι έναν καθρέφτη. Πρώτα, σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη και κρατήστε το μολύβι οριζόντια κάτω από το πηγούνι σας. Κρατήστε τον χάρακα κάτω από το αυτί σας κάθετα. Μετρήστε την απόσταση από το αυτί σας μέχρι το μολύβι. Εάν είναι μικρότερη από 5,7 εκατοστά, τα κοντά μαλλιά πιθανότατα θα δείχνουν υπέροχα. Αν είναι πάνω από 5,7 εκατοστά, τα μακρύτερα μαλλιά μπορεί να είναι η πιο κολακευτική επιλογή για εσάς.

Serum ματιών: Το χρησιμοποιείς σωστά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Τα 5 μυστικά της για εντυπωσιακή επιδερμίδα

HerNewskl

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Mας έδειξε την πιο καλοκαιρινή εκδοχή του γαλλικού μανικιουρ

HerNewskl

Βήμα προς βήμα νυχτερινή ρουτίνα για απαλή επιδερμίδα

Her News