HerNews.gr
Beauty

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ: Είναι τόσο καλά όσο ένα καθαριστικό;

Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι ιδιαίτερα χρήσιμα τις ημέρες που βιάζεστε, βρίσκεστε ταξίδι ή είστε απλά πολύ κουρασμένες για να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό προσώπου σας. Αυτά τα μαντηλάκια είναι ιδανικά να τα χρησιμοποιείτε τις ημέρες που έχετε κάνει ένα ελαφρύ μακιγιάζ. 

Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε όσα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ χρειάζεστε μέχρι να μην μείνουν καθόλου υπολείμματα μακιγιάζ. Εάν φοράτε πιο βαρύ foundation, τα μαντηλάκια από μόνα τους μπορεί να μην είναι αρκετά για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Πόσο καλά είναι τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ;

Οπότε το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του μακιγιάζ σας. Μετά όμως συνιστάται να  καθαρίζετε το πρόσωπό σας με το καθαριστικό που προτιμάτε. Αν μείνει μακιγιάζ στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να φράξει τους πόρους.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να μην χρησιμοποιήσετε αρκετά μαντηλάκια για να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ σας. Επίσης ξεχνάτε να περάσετε κάποια σημεία του προσώπου σας, όπως η γραμμή των μαλλιών σας. Και τα δύο αυτά λάθη αφήνουν το μακιγιάζ, την καθημερινή συσσώρευση και τη λιπαρότητα στο δέρμα σας που όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε ακμή, αλλά και πιο γρήγορα σε σημάδια γήρανσης.

Αν χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι καλό να ξεκινάτε από τη μέση του προσώπου και να κινείστε προς τα έξω, φροντίζοντας να μην χάσετε τη γραμμή των μαλλιών ή το σαγόνι σας.

Το μακιγιάζ ματιών μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί εντελώς με ένα μαντηλάκι. Αν όμως το αφήσετε για τελευταίο θα λερώσει κι άλλα σημεία όπως τα μάγουλα ή την περιοχή κάτω από τα μάτια. Άρα έτσι δεν θα πετύχετε τον σκοπό σας, που είναι ένα  πλήρως καθαρό πρόσωπο.

Τα μαντηλάκια προσώπου είναι ιδανικά αν έχετε ένα ελαφρύ μακιγιάζ ή βρίσκεστε εν κινήσει. Αλλά για να έχετε πραγματικά τον καλύτερο καθαρισμό, θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας ένα απαλό καθαριστικό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Tόλμησε το hair look που “έριξε” σε λίγες ώρες το TikTok

HerNewskl

Top 3 tips για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου .. χωρίς δάκρυα

Her News b

Κούρεμα: Κάθε πότε πρέπει να το προγραμματίζουμε και γιατί;

HerNewskl