HerNews.gr
Ταξίδια

Κρήτη: Οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού

Από όλα τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά και όμορφα. Είναι εξαιρετική από πολλές απόψεις. Είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και  έχει το πιο ποικίλο μείγμα τοπίων. Στο σύνολό της έχει τη δική της αδιαμφισβήτητη κουλτούρα και ατμόσφαιρα. Επίσης είναι γνωστή η φιλοξενία των κατοίκων.

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα. Το Ρέθυμνο και τα Χανιά στα δυτικά του νησιού, διατηρούν μια ξεχωριστή ενετική επιρροή. Στα ανατολικά ο Άγιος Νικόλαος, είναι ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα του νησιού, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τον δικό του χαρακτήρα.

Παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε

Οι επιλογές από παραλίες στην Κρήτη είναι αμέτρητες. Ωστόσο έχουμε ξεχωρίσει τις πιο όμορφες κατά την άποψή μας και σας τις προτείνουμε. Σαν πρώτη επιλογή προσωπικά βάζουμε το Ελαφονήσι. Αυτή η  παραλία που όμοιά της μπορεί να μην έχετε δει ποτέ σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή και πραγματικά μπορείς να περάσεις όλη την ημέρα σου εκεί, χωρίς να το καταλάβεις. Στην ουσία είναι μια γαλάζια λιμνοθάλασσα με ροζ και λευκή άμμο. Είναι ένα από τα πιο καλά κρυμμένα κολπάκια του νησιού και βρίσκεται πιο κοντά στα Χανιά.

Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε το Κεδρόδασος. Είναι μια παραλία στα νοτιοδυτικά παράλια και βρίσκεται μόνο ένα χιλιόμετρο από το Ελαφονήσι. Αυτή η τροπική θα λέγαμε παραλία με τα δέντρα που συνθέτουν ένα τοπίο βγαλμένο από παραμύθι με άσπρη άμμο θα σε μεταφέρουν σε έναν άλλον κόσμο. Σίγουρα θυμίζει παραλίες που βλέπουμε εκτός της Ευρώπης.

Για να ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον Μπάλο. Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες στην Κρήτη, αλλά ανήκει και στις πιο όμορφες της Μεσογείου. Έχει μια πολύ ψιλή άμμο, κόκκινη και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσετε εδώ μπορείτε είτε από την ξηρά, είτε να πάρετε  ένα καραβάκι από τα πολλά που μεταφέρουν κόσμο καθημερινά από το λιμάνι της Κισσάμου.

 Aκολουθήστε μας στo Gogle News

Νεότερα Άρθρα

Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε

HerNews ka

Ντουμπάι: Μια πόλη που αγκαλιάζει το παρελθόν και το μέλλον

HerNews ka

Οι πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη

Her News