HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Ο οδηγός σας για το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Καλώς ήρθατε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, που για πολλές γυναίκες, είναι το πιο άνετο από τα τρία. Με την άφιξη του, θα βιώσετε κάποιες ευπρόσδεκτες αλλαγές. 

Για αρχή, τα περισσότερα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας θα υποχωρήσουν ή ακόμα και θα εξαφανιστούν. Πιθανότατα θα αισθάνεστε λιγότερο αναγούλα, πράγμα που σημαίνει ότι το φαγητό μπορεί τελικά να μυρίζει και να έχει καλή γεύση για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Επίσης, τα επίπεδα ενέργειάς σας θα πρέπει να αυξάνονται. Το στήθος σας θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αλλά θα αισθάνεστε λιγότερο πρήξιμο και πόνο.

Μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου, η κοιλιά σας μπορεί να μοιάζει λιγότερο ότι έχετε φάει ένα μεγάλο γεύμα και θα μοιάζει περισσότερο με την κοιλιά μιας εγκύου.

Το δεύτερο τρίμηνο ξεκινά περίπου την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και διαρκεί περίπου μέχρι το τέλος της 27ης εβδομάδας ή τους μήνες 4 έως 6 της εγκυμοσύνης. Συνολικά, το δεύτερο τρίμηνο διαρκεί περίπου 14 εβδομάδες.

Ποια είναι τα συμπτώματα στο δεύτερο τρίμηνο;

Πολλά από τα πρώτα συμπτώματα εγκυμοσύνης – όπως η ναυτία και η ευαισθησία στο στήθος- θα υποχωρήσουν, ενώ άλλα, όπως η καούρα και η δυσκοιλιότητα, μπορεί να επιμείνουν.

Ταυτόχρονα, νέες αλλαγές μπορεί να εμφανιστούν για πρώτη φορά, καθώς η κοιλιά σας συνεχίζει να μεγαλώνει. Εξάλλου και τα επίπεδα των ορμονών της εγκυμοσύνης στο σώμα σας συνεχίζουν να αυξάνονται. 

Η συμφόρηση είναι κοινό σύμπτωμα στο δεύτερο τρίμηνο. Μπορεί ακόμη και αρχίζετε να ροχαλίζετε για πρώτη φορά!  Κάτι ακόμη που μπορεί να παρατηρήσετε είναι ένα ήπιο πρήξιμο των αστραγάλων και των ποδιών. 

Πόσο μεγαλώνει ένα μωρό στο δεύτερο τρίμηνο;

Το μωρό σας είναι πολύ απασχολημένο στο δεύτερο τρίμηνο, όταν η εμβρυϊκή ανάπτυξη απογειώνεται πραγματικά. Περίπου την 21η εβδομάδα θα μπορείτε να νιώσετε τις πρώτες κλωτσιές.

Σε κάθε έλεγχο αυτού του τριμήνου, ο γιατρός σας θα ελέγχει το βάρος σας, το μέγεθος της μήτρας σας,  και τον καρδιακό παλμό του μωρού για να διασφαλίσει ότι όλα εξελίσσονται ομαλά.

Αντιμετώπιση της κόπωσης στην εγκυμοσύνη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η ψυχολογία της εγκύου και της λεχώνας – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας συμβουλεύει

Her News

Οι τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα

Her News

Θρομβοφιλία και κύηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News