HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Οι τροφές που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα

Μπορεί η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών να ενισχύσει πραγματικά τη γονιμότητα; Η απάντηση είναι ναι. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει μαγική δίαιτα που θα οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Αλλά, οι επιλογές τροφίμων και τρόπου ζωής έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αναπαραγωγική υγεία τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών. Τα τρόφιμα που τρώτε, μαζί με άλλους παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής και τα επίπεδα στρες, μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα.

Εδώ είναι μερικές τροφές που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας.

1. Φασόλια και φακές

Τα φασόλια και οι φακές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ωορρηξίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αντικατάσταση ζωικής πρωτεΐνης με φυτικές πηγές πρωτεΐνης μπορεί να βελτιώσει την ωορρηξία. Και τα δύο αυτά όσπρια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, ενός ζωτικού συστατικού που βοηθά στη σύλληψη και στην υγιή ανάπτυξη των εμβρύων.

2. Ηλιόσποροι

Η κατανάλωση ηλιόσπορων είναι ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε στη διατήρηση των σωστών επιπέδων σπέρματος χωρίς να κάνετε τεράστιες διατροφικές αλλαγές. Οι ψημένοι, ανάλατοι πυρήνες ηλιόσπορων είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που αυξάνει τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Οι ηλιόσποροι προσφέρουν επίσης σημαντικές ποσότητες ψευδάργυρου, φυλλικού οξέος και σελήνιο.

3. Φρούτα

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως τα φρούτα και τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φολικό οξύ, το οποίο παρέχει υγιή ανάπτυξη του εμβρύου μετά τη σύλληψη. Τα σμέουρα, τα βατόμουρα και οι φράουλες περιέχουν όλα φυσικά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη φυτοθρεπτικά συστατικά. 

4. Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα βιταμίνη Κ, κάλιο και φυλλικό οξύ που βοηθά το σώμα σας με τόσα πολλά πράγματα—απορρόφηση βιταμινών, ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και πολλά άλλα! Αποτελούνται επίσης από μονοακόρεστα λίπη (υγιεινά λίπη) που προσφέρουν τόνους διαιτητικών ινών και φυλλικού οξέος, τα οποία γνωρίζουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

Η ναυτία στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Οι πιο κοινές αγωνίες για τους νέους γονείς

HerNews ka

Τρόποι πρόληψης για την ακμή στην εγκυμοσύνη

Her News

Γιατί μπορεί να πονάει η πλάτη σας στην εγκυμοσύνη;

Her News