HerNews.gr
Beauty

Οξέα και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

οξέα φρούτων

Tα οξέα είναι από τα πιο δημοφιλή συστατικά στην περιποίηση καθώς αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο απολέπισης και αναγέννησης της επιδερμίδας. Καθένα από αυτά έχει και διαφορετικά οφέλη και προορίζεται για συγκεκριμένες δερματικές ανάγκες. 

 Όπως είναι ήδη γνωστό, η ρουτίνα φροντίδας είναι σημαντικό να αλλάζει ώστε να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε εποχής αλλά και στις αλλαγές που μπορεί να παρατηρηθούν στην επιδερμίδα.  

Οξέα και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Κατά τους θερινούς μήνες για παράδειγμα, εκτιθέμεθα περισσότερο στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν, είναι αν το δέρμα μπορεί να αντέξει την ίδια δύναμη απολέπισης και της «σκληρής δουλειάς» που κάνουν τα οξέα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπως τον χειμώνα. 

 Είναι ασφαλής η χρήση οξέων το καλοκαίρι;  

Συχνά διατυπώνονται πολλές απόψεις σχετικά με την ασφάλεια χρήσης οξέων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Όμως, φαίνεται πως τελικά όλα σχετίζονται με το πώς και πότε εφαρμόζονται. 

 Μπορείτε λοιπόν, να χρησιμοποιείτε οξέα φρούτων όλο το χρόνο. Επειδή το κλειδί όμως κρύβεται στην σωστή χρονική στιγμή, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση τους την ημέρα.  

 Τα οξέα φρούτων είναι γνωστά για τα απολεπιστικά οφέλη τους, οπότε κατά την διαδικασία αφαίρεσης του παλιού νεκρού δέρματος, της λιπαρότητας και των ρύπων, ο φραγμός του δέρματος μπορεί να εξασθενίσει. Είναι ζωτικής σημασίας, κατά την διάρκεια της ημέρας, να εμποδίσετε τις ακτίνες UV, τη ρύπανση και το blue light να βλάψουν την επιδερμίδα σας. 

οξέα φρούτων

 Πώς πρέπει να εντάξετε τα οξέα στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας; 

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα οξέα αποκλειστικά στη βραδινή σας ρουτίνα. Μάλιστα, ένα απαλό καθαριστικό το οποιο περιλαμβάνει οξέα είναι ιδανικό για να διατηρήσετε καθαρούς τους πόρους σας και να τους αποσυμφορήσετε. Επίσης, αναζητήστε προϊόντα σε μορφή κρέμας ή τζελ με άλφα υδροξυοξέα (AHA), όπως ενυδατικό γαλακτικό οξύ και βήτα υδροξυ οξύ (ΒΗΑ). 

 Για να προλάβετε ερεθισμούς, εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα. Και επειδή η ενυδάτωση είναι το παν μετά από τόσο ισχυρά συστατικά, φροντίστε να ενυδατώνετε εις βάθος την επιδερμίδα σας επιλέγοντας προϊόντα που περιλαμβάνον σκουαλάνιο, ceramides και υαλουρονικό οξύ καθώς αναπληρώνουν τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. 

 Το δέρμα σας μπορεί να γίνει πολύ πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το να εφαρμόζετε πολλά οξέα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς ερεθισμούς και βλάβες. 

 Ενώ λοιπόν τα οξέα είναι ασφαλή για χρήση το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να μην τα χρησιμοποιείτε σε υπερβολικό βαθμό.  

 Το σημαντικότερο βήμα σας είναι να τα εφαρμόζετε με φειδώ και μόνο το βράδυ. Να θυμάστε ότι οι ακτίνες UVA/UVB είναι παρούσες ακόμη και όταν έχει συννεφιά, οπότε η χρήση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απόλυτα αναγκαία.  

 Τέλος, συνιστάται να προσέχετε τις συγκεντρώσεις και να ξεκινήσετε με το χαμηλότερο ποσοστό ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός σας. Μη ξεχνάτε πως το καλοκαίρι η επιδερμίδα τείνει να είναι πιο όμορφη και λαμπερή ούτως ή άλλως, αρκεί να την διατηρείτε προστατευμένη και υγιή. 

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται ορό με υαλουρονικό οξύ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Emilia Clarke αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια φρύδια

Her News b

CryoGlobe: Η πιο ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία σύσφιξης του δέρματος

Her News

Kim Kardashian: Το stylish messy bun της θα γίνει το αγαπημένο σας casual hair look!

HerNewskl