HerNews.gr
Ταξίδια

Ελλάδα: Τα πιο οικονομικά νησιά για διακοπές

Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στις πρώτες επιλογές για τις καλοκαιρινές διακοπές πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Επισκέπτονται τη χώρα μας για να δουν τα εξωτικά τοπία, τις πανέμορφες παραλίες και τους γεμάτους μύθους αρχαίες τοποθεσίες. Ενώ η Σαντορίνη παραμένει στις κορυφαίες θέσεις, η επιμελημένη λίστα μας σας μεταφέρει σε μερικά οικονομικά νησιά στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά και το καθένα, με την πλούσια ποικιλία της κουζίνας και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα, έχει κάτι μαγικό. Πώς, όμως, μπορεί κανείς να βρει ένα νησί που δεν είναι  πανάκριβο αυτή την εποχή;

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο οικονομικά ελληνικά νησιά για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι και τι έχει να προσφέρει το καθένα. Από απομονωμένες, ρομαντικές παραλίες μέχρι γαστρονομικές εμπειρίες, υπάρχει κάτι για όλους σε αυτά τα ελληνικά νησιά.

Νάξος, η πιο όμορφη στις Κυκλάδες

Η Νάξος είναι μια προσιτή εναλλακτική λύση για καλοκαιρινές διακοπές στο Αιγαίο. Το μεγαλύτερο νησί από όλα στις Κυκλάδες, η Νάξος είναι περισσότερο γνωστή για τα νόστιμα θαλασσινά και τους φιλόξενους ντόπιους.

Μερικά από τα διάσημα πιάτα της Νάξου είναι οι γαρίδες σαγανάκι (σερβίρονται με σάλτσα ντομάτας και φέτα), το Κίτρον (ποτό με βάση τα εσπεριδοειδή) και η Σεφουκλωτή πίτα (σπανακόπιτα).

Το γαστρονομικό πλεονέκτημα το καθιστά ένα από τα αγαπημένα μας οικονομικά νησιά στην Ελλάδα για να επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι.

Σίγουρα όμως πρέπει να δείτε τον ναό του Απόλλωνα, την παραλία της Πλάκας και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Λευκάδα, η Καραϊβική της Ελλάδας

Αυτό το νησί είναι γνωστό ως η «Καραϊβική της Ελλάδας». Με 22 παραλίες, η Λευκάδα προσφέρει εντυπωσιακά τοπία και υπέροχες θάλασσες.

Είναι επίσης ένα από τα πιο οικονομικά μέρη στην Ελλάδα και λειτουργεί ως εξαιρετική επιλογή σε σχέση με τα πιο πολυσύχναστα νησιά.

Το εστιατόριο Ράχη, στο χωριό Εξάνθεια της Λευκάδας, είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε ένα χαλαρωτικό βράδυ και να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα. Αυτό το ρουστίκ εστιατόριο προσφέρει εμβληματική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και σερβίρει παραδοσιακά, τοπικά φαγητά και κρασί.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την παραλία Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι και φυσικά το Κάθισμα.

Αγκίστρι, το νησί με τη χαλαρωτική αύρα

Μια ώρα μακριά από την πόλη της Αθήνας, το Αγκίστρι είναι η τέλεια απόδραση από τη φασαρία της πρωτεύουσας. Είναι γνωστό για τις ήρεμες παραλίες και τη φυσική ομορφιά του.

Οι τουρίστες μπορούν να κάνουν μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας της Απονήσου ή να κάνουν καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα στο Μεγαλοχώρι.

Είναι μια οικονομική επιλογή για την τσέπη, αλλά έχει μοναδική θέα, κερδίζοντας έτσι μια θέση στα κορυφαία οικονομικά νησιά μας.

Κεφαλονιά: Ένα νησί που αξίζει να επισκεφτείς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σύρος: Η καθαρή ομορφιά και η πλούσια παράδοση του νησιού

HerNews ka

Πώς είναι να μένεις στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου;

Her News

Καταπληκτικά μέρη στην Ελλάδα που μοιάζουν με παραμύθι

HerNews ka