HerNews.gr
Ταξίδια

Πώς είναι να μένεις στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου;

Η εταιρεία Go Below Underground Adventures με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο σας δίνει την ευκαιρία να περάσετε μια νύχτα στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου.

Αυτή η εταιρεία απέκτησε ένα ορυχείο και λατομείο σχιστόλιθου στη Βόρεια Ουαλία και κατασκεύασε το Deep Sleep, ένα ξενοδοχείο ή μια «εμπειρία περιπέτειας από απόσταση σε κατασκήνωση», όπως αναφέρει ο ιστότοπος, 1.375 κάθετα πόδια κάτω από την επιφάνεια της Γης.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πιο βαθύ ξενοδοχείο στον κόσμο

Σύμφωνα με τον οδηγό και τον διευθυντή επιχειρήσεων του Go Below, Mike Morris, το ξενοδοχείο υπάρχει για δύο σημαντικούς λόγους. «Πρώτον, οφειλόταν στη λαϊκή ζήτηση, πραγματικά», είπε, σε μια συνέντευξη στο BBC . «Πολλοί από τους πελάτες που κάναμε στα περιπετειώδη ταξίδια μας έλεγαν συνέχεια: «Δεν θα ήταν υπέροχο να κοιμηθούμε εδώ;». Και σκεφτήκαμε, ναι, γιατί όχι. Δεύτερον, ο ιδιοκτήτης μας Miles (Frank) θέλει να δημιουργήσει πρωτιές – όπως η πρώτη υπόγεια ελεύθερη πτώση στον κόσμο. Ήταν άλλη μια ευκαιρία για εκείνον να δείξει τη δημιουργική του πλευρά και να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο».

Το ξενοδοχείο διαθέτει τέσσερις ιδιωτικές καμπίνες με δύο μονά κρεβάτια κι έναν «πολυτελή θάλαμο από σχιστόλιθο» με διπλό κρεβάτι. Παιδιά άνω των 14 ετών μπορούν να μείνουν μαζί με ενήλικες σε αυτόν τον απίστευτο χώρο. Ανοίγει μόνο μία φορά την εβδομάδα, από Σάββατο βράδυ έως Κυριακή πρωί.

Πώς φτάνει κανείς στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου;

Ενώ η υπόγεια διαμονή μπορεί να είναι αρκετά πολυτελής, η διαδρομή προς τα κάτω είναι κάθε άλλο παρά εύκολη! Εάν καταφέρετε με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσετε μια κράτηση στο ξενοδοχείο που σημειώνει ρεκόρ, τότε θα πρέπει να πάτε στη βάση Tanygrisiau, κοντά στο Blaenau Ffestiniog, μια πόλη στην Ουαλία.

Το δύσκολο ταξίδι σας στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. με ένα ταξίδι 45 λεπτών μέχρι το βουνό. Μόλις φτάσετε στο άνοιγμα του λατομείου, θα σας υποδεχτεί ο αρχηγός της ομάδας σας, ο οποίος θα σας φορέσει ένα κράνος, ένα φως και μπότες. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσετε την απότομη διαδρομή προς το ξενοδοχείο, η οποία διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα.

Πόσο κοστίζει μια διανυκτέρευση στο πιο βαθύ ξενοδοχείο;

Όλα τα καλά πράγματα έχουν όμως και κάποιο. Συγκεκριμένα η διαμονή στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου δεν θα την λέγαμε ακριβώς φθηνή. Μια νύχτα, για έναν, σε μια κανονική καμπίνα μπορεί να σας κοστίσει 350  λίρες, ενώ η πολυτελής καμπίνα θα σας κοστίσει πάνω από 550 λίρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 Βιβλία για τη λίστα ανάγνωσης των καλοκαιρινών διακοπών

Her News

Κρήτη: Οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού

Her News

Solo Travelling: Πως θα σου αλλάξει την ζωή

Her News b