HerNews.gr
Ταξίδια

Κεφαλονιά: Ένα νησί που αξίζει να επισκεφτείς

Το τοπίο, οι αμμώδεις παραλίες και η ηρεμία είναι μερικοί από τους λόγους, που έχει τόση απήχηση, η Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια κι όχι άδικα. Σίγουρα είναι ένα από τα νησιά του Ιονίου που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα θέλεις να ξαναπάς.

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου, με τα σμαραγδένια βουνά, τους απομονωμένους κολπίσκους και τις λίμνες, αποτελεί για πολλούς το καλύτερο ελληνικό νησί.

Καλοκαιρινή απόδραση στην Κεφαλονιά

Οι διακοπές στην Κεφαλονιά προσφέρουν περιπέτεια, αλλά και χαλάρωση. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή να ανακαλύψετε ήσυχους κρυμμένους όρμους και άδειες παραλίες. Η φυσική ομορφιά της Κεφαλονιάς βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο.

Τα βράδια σας προτείνουμε να τα περνάτε στην πρωτεύουσα το Αργοστόλι ή στο Ληξούρι. Σε αυτές τις πόλεις θα βρείτε πολλές επιλογές σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ. Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε στραπατσάδα, παραδοσιακά τυριά και κεφαλλονίτικες πίτες, όπως τυρόπιτα και χορτόπιτα με άγρια χόρτα.

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στην Κεφαλονιά;

Μεγάλες, αμμώδεις ακτές, εντυπωσιακά σκηνικά και γαλαζοπράσινα νερά, οι παραλίες της Κεφαλονιάς είναι ένας εξωτικός παράδεισος. Yπάρχει κάτι για όλους σε αυτό το εκπληκτικό ελληνικό νησί.

Ο Μύρτος είναι η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού και πιθανώς αυτή που έχετε δει περισσότερες φορές σε φωτογραφίες στο Instagram. Τα λευκά βότσαλα, οι πανύψηλοι λόφοι και το καταπράσινο τοπίο κάνουν αυτό το μέρος ένα μικρό κομμάτι παραδείσου. Κι αν είστε τυχεροί το GPS σας θα σας οδηγήσει εδώ μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής που πραγματικά θυμίζει ταινία.

Η παραλία Ξι ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες με τα καθαρά νερά της και την κοκκινωπή άμμο της, η οποία είναι ιδανική για το δέρμα, αν θέλετε λίγη περιποίηση σαν σπα!

Η Σκάλα είναι μια μεγάλη, αμμώδης παραλία με πολύχρωμο βυθό που κάνει αυτό το μέρος ιδανικό για καταδύσεις.

Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, έχει χρυσή άμμο και είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι 19 ώρες χωρίς στάση

Her News

Το καλοκαίρι μου στη Μάνη

Her News

Παραλίες Χανίων: Πολύχρωμος καμβάς της Μεσογείου

Her News