HerNews.gr
Ταξίδια

Καταπληκτικά μέρη στην Ελλάδα που μοιάζουν με παραμύθι

Η Ελλάδα, μια χώρα θεών και νυμφών, έχει μια σειρά από εξαιρετικά όμορφα μέρη που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι, που σχηματίζονται σε μια άλλη εποχή και σχεδόν σε έναν άλλο κόσμο. Εδώ είναι μερικά από τα πιο στοιχειωμένα μέρη της Ελλάδας που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Τα πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ελλάδα

Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά

Σπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά, Ελλάδα

Μια γαλάζια λίμνη που κάποτε πίστευαν ότι ήταν η κατοικία των νυμφών, είναι απίστευτα όμορφη και ο θρύλος λέει ότι η νύμφη Μελισσάνη πνίγηκε λόγω της ανεκπλήρωτης αγάπης της για τον θεό Πάνα στη λίμνη. Αυτό το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο δημιουργείται από την υδάτινη διάβρωση ασβεστολιθικών πετρωμάτων.

Παραλία Βλυχάδα, Σαντορίνη

Παραλία Βλυχάδα, Σαντορίνη

Ανεμοδαρμένοι σχηματισμοί μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα σεληνιακό τοπίο στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης. Οι αμμόλοφοι δημιουργούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, δημιουργώντας ενδιαφέροντες σχηματισμούς και αμμοσπηλιές.  Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο τομάτας σε κοντινή απόσταση και η σταχτί ηφαιστειακή άμμος προσθέτουν μια απόκοσμη ποιότητα στην παραλία.

Δρακολίμνη Τύμφης 

Λίμνη Δράκου Γκαμίλα

Οι αλπικές λίμνες της Ελλάδας πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν από δράκους που πετούσαν πέτρες ο ένας στον άλλο. Οι εντυπωσιακές λίμνες φέρουν το όνομα των θηρίων που τις δημιούργησαν. Η Γκαμήλα, στα 2.050 μέτρα , το ψηλότερο σημείο της Τύμφης, βρίσκεται ανάμεσα στον ποταμό Αώο και τον Βοϊδομάτη κατά μήκος της οροσειράς της Βόρειας Πίνδου.

Γαλάζιες Σπηλιές, Ζάκυνθος

Γαλάζιες Σπηλιές Ζακύνθου

Βρίσκονται στη βόρεια ακτή της Ζακύνθου. Τα σπήλαια δημιουργήθηκαν χάρη στα κύματα που πέφτουν στους ασβεστολιθικούς βράχους. Ο ήλιος είναι εμφανής στους τοίχους των τούνελ και των σπηλαίων που τα κύματα έχουν χαράξει στους βράχους κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.

Μετέωρα Θεσσαλίας

Μοναστήρι

Η Ιερά Μονή Ρουσάνου είναι ένα από τα έξι μοναστήρια που είναι χτισμένα σε φυσικούς βράχους από ψαμμίτη στα Μετέωρα στο βορειοδυτικό άκρο του Θεσσαλικού Κάμπου στη Στερεά Ελλάδα. Ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και υπέστη ζημιές από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι χαμηλότερο σε υψόμετρο από άλλα μοναστήρια της περιοχής, αλλά αυτό το κάνει πιο προσβάσιμο. Οι μοναχές καταλαμβάνουν το μοναστήρι από το 1988.

Αγία Θεοδώρα Βάστα

Αγία Θεοδώρα

Το μικρό χωριό Βάστα έχει αποκτήσει φήμη λόγω της «θαυματουργής εκκλησίας» της Αγίας Θεοδώρας, η οποία έζησε τον 11ο αιώνα π.Χ. και βοήθησε να υπερασπιστεί το χωριό της μεταμφιεσμένη σε άντρα πριν πάει να πολεμήσει.

Πέθανε με βίαιο θάνατο στη μάχη ενώ φώναζε τον όρκο: «Ας γίνει το αίμα μου εκκλησία, το αίμα μου ποτάμι, τα μαλλιά μου δάσος». Χαρακτηρίζεται ως θαύμα της φύσης καθώς πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται 17 βελανιδιές οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού.

Το φαινόμενο αυτό πρέπει να οφείλεται στο ότι η εκκλησία είναι πέτρινη και θολωτή με αρκετή περιεκτικότητα σε χώμα. Σε αυτό το λίγο χώμα φύτρωσε αρχικά ένα πουρνάρι που σιγά-σιγά μεγάλωσε και έριξε και τους δικούς του καρπούς. Έτσι πάνω στην οροφή της εκκλησίας φύτρωσαν αρκετά πουρνάρια, σφεντάμια και κοκορεβιθιές και μετά οι 17 βελανιδιές που η λαϊκή παράδοση το απέδωσε σε θαύμα.

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα-Τι πρέπει να γνωρίζετε

Her News

Κέα: Το αφανές κόσμημα των Κυκλάδων

HerNews ka

Καθαρά Δευτέρα: Μαζική έξοδος για το τριήμερο – Ποιοι προορισμοί αναμένεται να «βουλιάξουν» από κόσμο

HerNews ka