HerNews.gr
Beauty

Λαμπερά μαλλιά: Οδηγός περιποίησης και φροντίδας στα 40+

Το σώμα μας υφίσταται φυσικές και χημικές αλλαγές καθώς μεγαλώνουμε και το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας.

Μπορεί για παράδειγμα να δείτε ότι τα μαλλιά σας γίνονται πιο λεπτά, πιο ξηρά και οι τρίχες σπάνε πιο εύκολα. Θα αρχίσετε πιθανόν να βλέπετε περισσότερες γκρίζες τρίχες.

Όμως, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αφήσετε αυτές τις απόλυτα φυσιολογικές αλλαγές να σας απογοητεύσουν.

Εδώ έχουμε έναν πλήρη οδηγό για την περιποίηση των μαλλιών σας μετά τα 40.

Ελαχιστοποιήστε τα θερμικά εργαλεία

Δεδομένου ότι οι τρίχες είναι πιο εύθραυστες, συνιστάται η αποφυγή χρήσης θερμικών εργαλείων, για να μειωθεί ο κίνδυνος υπερβολικού σπασίματος. Ωστόσο αν χρησιμοποιείτε εργαλεία για το styling, βεβαιωθείτε ότι είναι στη χαμηλότερη θερμοκρασία και πάντα να μην παραμελείτε να εφαρμόζετε ένα σπρέι για προστασία.

Μην λούζεστε καθημερινά 

Όσο μεγαλώνουμε το δέρμα μας παράγει λιγότερη λιπαρότητα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε τη συχνότητα του λουσίματος μετά τα 40 σας. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο, γιατί θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής που παρέχουν ενυδάτωση. Αυτό θα οδηγήσει σε θαμπά μαλλιά.

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Χρησιμοποιείστε απαλά ενυδατικά σαμπουάν για να αποφύγετε την απομάκρυνση της υγρασίας από τα μαλλιά σας. Και, φυσικά, η χρήση conditioner μετά το λούσιμο είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τα μαλλιά ενυδατωμένα για περισσότερο. 

Προτείνουμε να επιλέξετε προϊόντα που περιλαμβάνουν λιπαρά οξέα στις φόρμουλες τους, όπως λάδι αβοκάντο, έλαιο argan και ελαιόλαδο. Η ενσωμάτωσή τους στην περιποίηση των μαλλιών σας θα βοηθήσει στην αντικατάσταση της μειωμένης παραγωγής λιπαρότητας από το τριχωτό της κεφαλής και στη διατήρηση της ενυδάτωσης.

Η γλυκερίνη είναι ένας άλλος σούπερ ενυδατικός παράγοντας που πρέπει να περιλαμβάνετε στη φροντίδα των μαλλιών. Η γλυκερίνη είναι ένα μαλακτικό, αλλά και υγραντικό συστατικό, το οποίο σημαίνει ότι τραβάει το νερό από το περιβάλλον και το συγκρατεί για να δημιουργήσει ένα στρώμα προστατευτικού φραγμού στα μαλλιά.

Γιατί τα μαλλιά σας χρειάζονται το θαλασσινό νερό;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Grammys 2023: Το signature eyeliner της Taylor Swift έκλεψε την παράσταση

HerNewskl

Rose Bun: Αυτό είναι το πιο βραδινό χτένισμα για την άνοιξη του 2023

HerNewskl

Zendaya: Βρήκαμε τον τρόπο που εφάρμοσε το μοναδικό highlighter

HerNewskl