HerNews.gr
Beauty

Γιατί τα μαλλιά σας χρειάζονται το θαλασσινό νερό;

Υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετοί λόγοι για να κάνετε μια βουτιά στη θάλασσα και ένας από αυτούς είναι ότι θα επωφεληθούν τα μαλλιά σας, από το θαλασσινό νερό.

Οφέλη για τα μαλλιά από το θαλασσινό νερό

Οι κρύσταλλοι αλατιού στο νερό προσθέτουν φροντίζουν τα μαλλιά σας και μπορούν να σας βοηθήσουν αν έχετε φαγούρα ή ξηροδερμία.

Επίσης το θαλασσινό νερό περιέχει βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το σελήνιο.  Όλα αυτά συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών και το αλμυρό νερό ξεπλένει επίσης στοιχεία όπως ο υδράργυρος που είναι επιβλαβή για τα μαλλιά.

Το αλμυρό νερό είναι εξαιρετικό απολεπιστικό και διεγείρει επίσης τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό διασφαλίζει ότι περισσότερα θρεπτικά συστατικά φθάνουν στους θύλακες των τριχών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχετε πιο υγιή μαλλιά.

Το αλάτι έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες και βοηθά στην απαλλαγή από την πιτυρίδα που προκαλείται από μύκητες, μειώνοντας την υγρασία.

Το θαλασσινό νερό είναι ένα φυσικό σαμπουάν. Βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων ελαίων και του υπερβολικού σμήγματος, γεγονός που τα κάνει πιο λεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με φυσικά λιπαρά μαλλιά. Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων σαμπουάν και κοντίσιονερ.

Το θαλασσινό νερό έχει αντιβιοτική δράση στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία καταστάσεων, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. 

Προφυλάξεις για τα μαλλιά σας

Τα βαμμένα μαλλιά μπορούν να αρχίσουν να ξεθωριάζουν με την υπερβολική έκθεση σε αλμυρό νερό. Μπορείτε να όμως να προσθέσετε πρώτα λάδι πριν μπείτε στο νερό.

Το λάδι θα θωρακίσει τις τρίχες των μαλλιών σας, ενώ θα επιτρέψει στο τριχωτό της κεφαλής να επωφεληθεί από τα μέταλλα του νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε  ένα βαθύ μαλακτικό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και απαλά.

Είναι σημαντικό να λούζεστε πάντα μετά από την έκθεση σε αλμυρό νερό. Διαφορετικά, αν το αλάτι παραμείνει θα στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής.

Serum ματιών: Το χρησιμοποιείς σωστά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Rihanna: Το εμβληματικό hair cut “umbrella” θα γίνει η επόμενη τάση!

HerNewskl

Jennifer Lopez: To ρομαντικό hair styling και το καλοκαιρινό νυφικό μακιγιαζ

HerNewskl

Ρετινοειδή και καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl