HerNews.gr
Health

Μπορεί μια διατροφή να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο;

Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της υγείας σας. Αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Και είναι αλήθεια ότι μεγάλο μέρος των ερευνών για τη μακροζωία επιβεβαιώνει αυτό που ήδη γνωρίζουμε για τις δίαιτες που είναι πλούσιες σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ψάρια, δημητριακά και ακόρεστα λίπη.

Μια διατροφή που περιέχει αντιοξειδωτικά, κάλιο και ωμέγα 3 υποστηρίζει πραγματικά τη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων και τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Προστατεύει επίσης τον εγκέφαλο από τη γήρανση.

Μια νορβηγική ανάλυση του 2022 κατέληξε ότι η διάρκεια ζωής μιας γυναίκας θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 10 χρόνια με μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ψάρια, φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Ρόλο παίζει επίσης να είναι χαμηλή σε κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, ροφήματα με ζάχαρη και επεξεργασμένα δημητριακά.

Πώς να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή

Πρώτον, απορρίψτε κάθε λανθασμένη αντίληψη ότι μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως η κετογονική δίαιτα, καίει λίπος για ενέργεια αντί για γλυκόζη. Αυτό είναι το κλειδί για να ζήσετε περισσότερο.

Αν και μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, όσο και μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας σε σύγκριση με μια μέτρια πρόσληψη υδατανθράκων από 50 έως 55%.

Στη συνέχεια, στοχεύστε σε χαμηλότερη από τη πρόσληψη πρωτεΐνης περίπου 0,8 g ανά κιλό σωματικού βάρους. Εάν ζυγίζετε 70 κιλά, πρέπει να καταναλώνετε 56 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα. Μειώνοντας την πρόσληψη πρωτεΐνης, μπορείτε να αναστείλετε την παραγωγή και την κυκλοφορία των αυξητικών ορμονών.

Φυσικά, μερικοί άνθρωποι πρέπει να τρώνε περισσότερη πρωτεΐνη. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή στα 65+ συνιστάται να καταναλώνουν υψηλότερα επίπεδα για να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα.

Τέλος, στοχεύστε να καταναλώνετε όλο το φαγητό σας μέσα σε ένα παράθυρο 12 ωρών, που συνήθως σημαίνει να σταματήσετε τρεις έως τέσσερις ώρες πριν τον ύπνο.

Βέβαια είναι πάντα σημαντικό πριν ακολουθήσετε κάποια διατροφικά tips, να συμβουλεύεστε έναν εξειδικευμένο διατροφολόγο και τον γιατρό σας.

Τα απαραίτητα superfoods του καλοκαιριού

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θυροειδής: 1 στις 8 γυναίκες αναπτύσσει κάποια διαταραχή στη ζωή της

HerNews ka

Πάρκινσον: Βρέθηκε η αιτία που προκαλεί τη νόσο; -Το ανθρώπινο όργανο που κρύβεται το μυστικό

HerNews ka

Κακή στάση του σώματος: 5 άμεσες αλλαγές

Her News b