HerNews.gr
Συνταγές

5 Δροσιστικά ροφήματα για να παραμείνετε δροσεροί και ενυδατωμένοι το καλοκαίρι

Είμαστε σε αυτή την εποχή του χρόνου που ο ήλιος λάμπει έντονα και η ζέστη μπορεί να γίνει πραγματικά άβολη και αφόρητη! Ο καυτός άνεμος, ο καυτός ήλιος και η υψηλή θερμοκρασία μπορούν να επηρεάσουν το σώμα. 

Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να διαχειρίζεστε την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σας μέσω αυτού που καταναλώνετε. Ενώ συνήθως ένα ποτήρι κρύο νερό θα ήταν αρκετό για να νικήσει τη ζέστη, αν εξετάζετε άλλα ενυδατικά ροφήματα ως επιλογές, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με την επιλογή!

 

1. Λεμονάδα

Η λεμονάδα είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό ρόφημα που όχι μόνο σε δροσίζει αλλά βοηθά και στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Επιπλέον, η λεμονάδα βοηθά στην πέψη, βοηθά στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα και ενισχύει την απώλεια βάρους. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε μερικά φύλλα μέντας στη λεμονάδα σας για μια επιπλέον αναζωογονητική γεύση. Η προσθήκη φρέσκων φύλλων μέντας στη σαλάτα φρούτων και λαχανικών με λίγο τριμμένο τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε δροσεροί και ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

2. Παγωμένο τσάι

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραμείνετε δροσεροί, το παγωμένο τσάι μπορεί να είναι ο πιο απολαυστικός. Το παγωμένο τσάι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί και να νιώθετε φρέσκοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, η οποία βοηθά στην αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας. Διατίθεται σε διάφορες γεύσεις, όπως ιβίσκος, καρπούζι και βασιλικός, μέντα, λεμόνι, ρόδι και λάιμ και ροδάκινο είναι μερικές από αυτές.

3. Χυμός παπάγιας

Επόμενος στη λίστα είναι ο χυμός παπάγιας. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και του ενζύμου που παράγε η παπάγια την παπαΐνη, είναι εξαιρετικές για την πέψη και την απώλεια βάρους. Καταπραΰνει επίσης τα ηλιακά εγκαύματα και μειώνει την αρτηριακή πίεση , καθιστώντας το ένα φανταστικό ποτό για να νικήσει τη ζέστη του καλοκαιριού. 

4. Ποτό με σπόρους βασιλικού

Ένας άλλος τρόπος για να νικήσετε τη ζέστη είναι να προετοιμάσετε ένα ρόφημα που περιέχει σπόρους βασιλικού γνωστούς επίσης ως σπόρους sabja, οι οποίοι είναι γνωστό ότι μειώνουν τη θερμότητα του σώματος. Για να παρασκευάσετε αυτά τα ροφήματα, μπορείτε να μουλιάσετε τους σπόρους του βασιλικού σε χλιαρό νερό σε αναλογία μισό φλιτζάνι νερό προς 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους βασιλικού. Βάλτε το στο ψυγείο και πιείτε το!

5. Εποχικοί χυμοί φρούτων

Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικά ροφήματα με φρούτα εποχής. Μπορείτε να δοκιμάσετε χυμό καρπούζι, χυμό ροδιού και χυμό πορτοκαλιού. Όλοι αυτοί οι χυμοί είναι δροσιστικοί και ιδανικοί για να νικήσετε τη ζέστη. Στην πραγματικότητα, είναι όλα πλούσια σε μια σειρά από ζωτικές βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια

Her News

Σαλάτα με κουσκούς χαλούμι και σταφίδες

HerNews ka

Μπουκιές αγγουριού με σολομό: Η πανεύκολη συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

HerNews ka