HerNews.gr
DECORNEWS

5 λάθη που κάνουμε όλοι όταν καίμε κεριά

Ποιο σπιτικό δεν λατρεύει τα κεριά; Ίσως καίτε ένα κάθε βράδυ καθώς χαλαρώνετε πριν κοιμηθείτε ή δεν μπορείτε να εργαστείτε από το διαμέρισμά σας χωρίς να περιβάλλεστε από ένα χαλαρωτικό άρωμα. 

Πριν πιάσετε τον αναπτήρα σας, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν καίνε κεριά στο σπίτι. 

#1 Δεν κρατάμε το φυτίλι υγιές

Ένα υγιές φυτίλι θα διασφαλίσει ότι το αγαπημένο σας κερί θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο και θα αναδύει άφθονο άρωμα, επομένως είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Πριν ανάψετε το κερί σας, το φυτίλι πρέπει να κοπεί ώστε να είναι 63 εκατοστά. Γιατί αυτή η πρακτική είναι τόσο σημαντική;

Αν ένα φυτίλι είναι πολύ μακρύ, μπορεί να χωριστεί στην κορυφή και να αφήσει ένα χάος στο κερί. Ένα πιο κοντό φυτίλι κάνει εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία της λίμνης λιωμένου κεριού – από όπου προέρχεται το άρωμα – και ένα φυτίλι που είναι πολύ μακρύ απλά καίει το κερί σας πιο γρήγορα από όσο χρειάζεται. 

#2 Δεν καίμε το κερί στις άκρες του, ειδικά στο πρώτο κάψιμο

Όταν αγοράζετε ένα νέο κερί, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα πριν το ανάψετε, διαφορετικά κινδυνεύετε να το καταστρέψετε. Η πρώτη φορά που καίτε το κερί σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή. Θέλετε να σιγουρευτείτε όταν ανάβετε το κερί σας ότι αφήνετε το λιωμένο κερί να τραβήξει μέχρι την άκρη του δοχείου του, γιατί διασφαλίζει ότι για το υπόλοιπο της ζωής του κεριού, θα έχει ένα ωραίο, ομοιόμορφο κάψιμο.

Πρέπει να αφήσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να κάψει το κερί σας μέχρι τις άκρες του – αν δεν έχετε τον χρόνο, περιμένετε μέχρι να το κάνετε για αυτό το πρώτο κάψιμο ειδικά. 

#3 Κάψιμο ενός κεριού για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα

Τι πιο άνετο από το να διατηρείτε ένα κερί αναμμένο κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας στο σπίτι καθώς εργάζεστε, διαβάζετε και παρακολουθείτε τηλεόραση; Όπως αποδεικνύεται, είναι καλύτερο να τηρείς μέγιστες καύσεις τεσσάρων ωρών. Όταν καίτε ένα κερί όλη την ημέρα, κινδυνεύετε να ζεσταθεί πολύ, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ζημιά όπου κι αν καίτε το κερί. Βάζετε πάντα ένα κερί πάνω από μια ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια ή σουβέρ. 

#4 Μετακίνηση ενός κεριού ενώ είναι αναμμένο

Μόλις αφήσετε τα σπίρτα, είναι καλύτερο να αφήσετε το κερί σας στη θέση του μέχρι να το σβήσετε. Γιατί; Η μετακίνηση του κεριού όταν είναι αναμμένο – ή όταν το κερί είναι υγρό – θα μπορούσε να προκαλέσει διαρροή του λιωμένου κεριού που θα δημιουργούσε περαιτέρω χάος (ή κινδύνους πυρκαγιάς) στο σπίτι σας. Και αν έχετε ήδη κάψει ένα κερί αρκετές φορές στο παρελθόν, η μετακίνησή του θα εγκυμονεί ακόμη περισσότερους κινδύνους.

Όταν το κερί είναι χαμηλά στο βάζο, το ποτήρι θα είναι πολύ πιο ζεστό στην αφή από ό,τι όταν το κερί είναι καινούργιο. Ένα απροσδόκητα καυτό κερί μπορεί να τρομάξει τους ανθρώπους και να τους κάνει να ρίξουν το κερί αν το ακουμπήσουν ενώ είναι αναμμένο. Θα διατρέχατε τον κίνδυνο να χυθεί κερί στον εαυτό σας ή στο σπίτι σας – ή ακόμα και να καείτε με καυτό κερί.

#5 Δεν φροντίζουμε σωστά τα κεριά

λευκά κεριά με κλος σε λευκά ράφια
 

Μην κρύβετε απλώς τα κεριά σας στο ύπαιθρο όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Κρατήστε τα κεριά σας μακριά από το φως του ήλιου – οι ακτίνες UV μπορούν να αποχρωματίσουν τα αρωματικά κεριά – και σε ένα δροσερό, σκοτεινό σημείο όταν δεν είναι αναμμένα. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα υπέροχο άρωμα στο ντουλάπι όπου μπορείτε να κρατάτε τα εφεδρικά κεριά ασφαλή από τη σκόνη και το ηλιακό φως. Επιπλέον, σε ποιον δεν αρέσει να νιώθει πιο οργανωμένος; Και όταν γνωρίζετε ακριβώς πόσα κεριά διαθέτετε, είναι πιο εύκολο να παρακολουθείτε τα αγαπημένα που έχουν εξαντληθεί (και να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να κάνετε παρορμητικές αγορές όταν βγαίνετε για ψώνια). 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χαλί στο σπίτι: Πώς θα εξαφανίσετε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες

Her News

Πράγματα που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι

Her News

Huggy Chair: Χαλάρωση και στυλ σε μια πολυθρόνα – αγκαλιά

Her News b