HerNews.gr
DECORNEWS

Πράγματα που ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι πράγματα ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι; Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να έχετε παρακάμψει κάποια από αυτά τα μέρη κάποιες φορές που κάνετε γενική. Πλέον με την παρακάτω λίστα δεν χρειάζεται να ξεχάσετε κανένα από τα πράγματα που μπορεί να έχετε παραβλέψει. Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να έχετε ένα λαμπερό και πεντακάθαρο σπίτι.

1. Διακόπτες φωτισμού

Οι διακόπτες είναι μέρος του σπιτιού που αγγίζονται συχνά, σε καθημερινή βάση, από πολλά χέρια. Δεν είναι όλα αυτά καθαρά χέρια! Ειδικά αν έχετε παιδιά στο σπίτι. Εάν δεν έχετε καθαρίσει τους διακόπτες των φώτων σας εδώ και καιρό, ήρθε η ώρα να το κάνετε.

2. Πόμολα πόρτας

Ακριβώς όπως οι διακόπτες, έτσι και τα πόμολα αγγίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας και συχνά μπορούν να φιλοξενήσουν πολλά βακτήρια. Παιδιά που ξεχνούν να πλένουν τα χέρια τους μετά το μπάνιο είναι ένα παράδειγμα. Κάνετε τα πόμολα ταυτόχρονα με τους διακόπτες με ένα εργαλείο καθαρισμού, που εξοικονομεί χρόνο. Ψεκάστε με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι καθαρισμού και σκουπίστε με ένα πανί.

3. Ανεμιστήρες οροφής & φωτιστικά

Συχνά ξεχνάμε να κοιτάξουμε ψηλά κι αυτό σημαίνει ότι τα φωτιστικά και οι ανεμιστήρες οροφής μπορεί να καταλήξουν αρκετά αηδιαστικά! Οι ανεμιστήρες στο σπίτι συλλέγουν αιωρούμενη σκόνη μέσω του αέρα, ακριβώς όπως αυτά τα σωματίδια σκόνης κάθονται στα φωτιστικά σας. Για να καθαρίσετε αυτά τα αντικείμενα, χρησιμοποιήστε μια σταθερή σκάλα, ιδανικά με κάποιον εκεί για βοήθεια κι αφαιρέστε τα εξαρτήματα αν μπορείτε.

Αυτό θα διευκολύνει τον καθαρισμό τους. Εάν όχι, φροντίστε να τα καθαρίσετε ενώ είναι στερεωμένα στην οροφή χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε την σκόνη. Αν είναι αρκετά σκονισμένα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα παλιό σεντόνι κάτω από το σημείο που καθαρίζετε, ώστε να μπορείτε να το τυλίξετε και να τινάξετε τη σκόνη έξω στη συνέχεια, αντί να αφήσετε το χάος να πέσει στο πάτωμά σας.

4. Τοίχοι

Οι τοίχοι θα αποκτήσουν διάφορα σημάδια με την πάροδο του χρόνου. Είναι αναπόφευκτο. Ενώ στις περισσότερες περιοχές, αυτό δεν δικαιολογεί τον εντατικό καθαρισμό, υπάρχουν ορισμένες περιοχές τοίχου που θα χρειαστούν λίγο επιπλέον καθάρισμα. Μερικές από τις χειρότερες περιοχές είναι οι τοίχοι κοντά σε πόρτες, διαδρόμους κι ειδικά οποιοιδήποτε τοίχοι βρίσκονται δίπλα σε κρεβάτια.

Διακοσμήστε ξανά το μπάνιο σας με όμορφες λεπτομέρειες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Τι δεν πρέπει να κάνετε ώστε να μυρίζει πάντα όμορφα η είσοδος του σπιτιού σας

HerNews ka

5 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι που διακοσμούν με σκούρα χρώματα για να κάνουν τα σπίτια τους να δείχνουν πιο ακριβά

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε τις γυάλινες πόρτες του ντους ώστε να αστράφτουν

Her News