HerNews.gr
Health

Οι στάσεις της yoga που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε και οποιαδήποτε μέρα. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση.  Αν και υπάρχουν φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση, υπάρχουν και μερικές στάσεις yoga που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα.

Μισή στροφή της σπονδυλικής στήλης

Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη στάση σε ένα χαλάκι γιόγκα ή σε μια μαλακή επιφάνεια. Πρέπει να κάθεστε με ίσια πόδια. Λυγίστε το αριστερό σας πόδι και τοποθετήστε το  πιο κοντά στους γλουτούς σας. Μετακινήστε το δεξί πόδι στο αριστερό σας γόνατο.

Τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο δεξί γόνατο και κρατήστε το δεξί στο πάτωμα. Στρίψτε τον λαιμό σας προς τον αριστερό ώμο και μείνετε σε αυτή τη θέση. Μετά από λίγα λεπτά, αλλάξτε προς την αντίθετη πλευρά.

Στάση κόμπρα για δυσκοιλιότητα

Η στάση κόμπρα δεν απαιτεί να στρίψετε μέρος του σώματός σας. Μπορεί μάλιστα να είναι αρκετά ευεργετική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλεί η  δυσκοιλιότητα.

Πρώτα, ξαπλώστε μπρούμυτα. Τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πάτωμα, δίπλα στους ώμους σας και σηκώστε ελαφρά το κεφάλι σας προς τα πάνω.

Προσπαθήστε να σηκώσετε το πάνω μέρος του σώματός σας, τεντώνοντας λίγο τον λαιμό σας, σαν να σας τραβάει κάτι. Θα πρέπει να ασκηθεί λίγη πίεση στην πλάτη και την κοιλιά σας. Κρατήστε τη θέση για λίγο και μετά χαλαρώστε.

Πόδια ψηλά στον τοίχο

Είναι μια από τις πιο εύκολες στάσεις στη yoga. Το καλύτερο μέρος αυτής της στάσης είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο στο σπίτι σας ως στήριγμα για υποστήριξη. Πρέπει να ξαπλώσετε στο πάτωμα με τους γλουτούς σας να αγγίζουν τον τοίχο.

Σηκώστε απαλά και τα δύο σας πόδια και κρατήστε τα παράλληλα με τον τοίχο. Θα πρέπει να ασκηθεί λίγη πίεση στην κοιλιά σας, αλλά τελικά θα σας βοηθήσει με τη δυσκοιλιότητα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για λιγάκι κι όσο νιώθετε άνετα, αλλά μην το παρακάνετε.

Η αϋπνία συνδέεται με κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με έρευνα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Επίδραση Tik Tok: Το τικ που δημιουργεί στις έφηβες

Her News

5 λεπτά Ζεν: Δεν χρειάζονται όλοι την βοήθειά σου

Her News

Γιατί ξεχνάμε εύκολα ονόματα και πρόσωπα; Υπάρχει εξήγηση

Her News