HerNews.gr
Ταξίδια

Εξερευνήστε το νησί των Σπετσών, κοντά και ταυτόχρονα μακριά από την Αθήνα

Μόλις δύο ώρες με το πλοίο μακριά από την Αθήνα, το νησί των Σπετσών με το γραφικό παλιό λιμάνι είναι γνωστός προορισμός για μια υπέροχη απόδραση το Σαββατοκύριακο. 

Οι Σπέτσες έχουν μια ιδιαίτερα κομψή ατμόσφαιρα, κυρίως λόγω των πολλών βενετσιάνικων αρχοντικών τους, που θυμίζουν έναν μακρινό τόπο και χρόνο.

Η γραφική πρωτεύουσα του νησιού, η πόλη των Σπετσών, είναι ιδανική για ρομαντικούς περιπάτους, ενώ μπορείτε να απολαύσετε άφθονο κολύμπι και ηλιοθεραπεία στις πολλές παραλίες κατά μήκος των ακτών της.

Μια επιλογή από boutique ξενοδοχεία, εκλεπτυσμένα εστιατόρια και μαρίνες γεμάτες με γιοτ από όλο τον κόσμο είναι μερικά μόνο από τα πιο κοσμοπολίτικα αξιοθέατα αυτού του νησιού.

5 Reasons to Visit Spetses - Greece Is

Όταν ο Άγγλος μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος  Anthony Horowitz επισκέφτηκε για πρώτη φορά την πόλη των Σπετσών, την περιέγραψε ως «γοητευτική, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο μέρος που είχε επισκεφτεί στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει αμέτρητα θεαματικά νησιά, αλλά αυτό το μαγικό μέρος είναι πραγματικά ένας ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν κοντά  – αλλά τόσο μακριά – από την Αθήνα.Νήσος Σπέτσες

Ιστορία του νησιού των Σπετσών

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές δείχνουν ότι τα πρώτα σημάδια ανθρώπινης κατοίκησης στις Σπέτσες χρονολογούνται από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, αυτή ονομάζεται και η πρώτη Ελληνική Εποχή, η οποία συνέβη γύρω στο 2.500 π.Χ.

Ο ντόπιος πληθυσμός αυξήθηκε κατά τον 15ο αιώνα με ανθρώπους που έφτασαν από την Πελοπόννησο. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ιδρύσουν εκεί μόνιμα χωριά ή πόλεις λόγω των συχνών πειρατικών επιθέσεων που υπέστη το νησί.

Μόνο στις αρχές του δέκατου έβδομου αιώνα ιδρύθηκαν οι πρώτες πραγματικές πόλεις στις Σπέτσες.

Με την ίδρυσή τους, οι Σπέτσες άρχισαν να αναπτύσσουν μια ισχυρή ναυτική και εμπορική παράδοση, η οποία εξακολουθεί να είναι ένα από τα σήματα κατατεθέν του νησιού.

Η εκλεπτυσμένη, κοσμοπολίτικη εικόνα του νησιού των Σπετσών δημιουργήθηκε αρχικά από τον Σωτήρη Ανάργυρο, έναν Σπετσιώτη που έγινε πλούσιος στην Αμερική. Χρησιμοποίησε αρχικά μερικά από τα χρήματά του για να χτίσει εκεί δρόμο και δεξαμενή και ίδρυσε επίσης ένα αριστοκρατικό ιδιωτικό οικοτροφείο, την Αναργύριο και Κοργιαλένειο Σχολή, το 1927.

Τότε ο Ανάργυρος έχτισε το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο στις Σπέτσες, το ξενοδοχείο Posidonio, το 1914 και χρηματοδότησε το πρόγραμμα διατήρησης και αναδάσωσης του πευκοδάσους του νησιού.

Νήσος ΣπέτσεςΠαραλίες

Εκτός από την κύρια παραλία της πόλης, η οποία είναι υπέροχη από μόνη της, υπάρχουν πολλές άλλες παραλίες στο νησί στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε μια μέρα στον ήλιο με όλες τις ανέσεις. Η μεταφορά στις παραλίες στις Σπέτσες γίνεται εύκολα με λεωφορείο, ή με καραβάκι από την Ντάπια, το νέο λιμάνι του νησιού.

Όλες οι παραλίες στις Σπέτσες είναι υπέροχες και γραφικές, προσφέροντας ειδυλλιακά σημεία για ξεκούραστες οικογενειακές διακοπές. Οφείλετε στον εαυτό σας να εξερευνήσετε τις καλύτερες παραλίες του νησιού.

Παραλία Αγίας Παρασκευής

Αγία Παρασκευή

Η εκπληκτική αμμώδης παραλία της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε έναν απάνεμο όρμο στη δυτική ακτή του νησιού. Το πυκνό πευκοδάσος προσφέρει σκιά, ενώ μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ και το κοντινό σνακ μπαρ. Αυτή η ήσυχη, υπέροχη παραλία είναι προσβάσιμη είτε οδικώς είτε με βάρκες ταξί που κάνουν στάσεις εκεί.

Παραλία Αγίων Αναργύρων

Νήσος Σεπτές

Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο ανεπτυγμένες παραλίες των Σπετσών. Βρίσκεται σε έναν υπέροχο όρμο, είναι μια παραλία με βότσαλο και άμμο με ιδιαίτερα βαθιά νερά, που την κάνουν ιδανική για θαλάσσια σπορ.

Στην περιοχή θα βρείτε επίσης πολλές καλές ταβέρνες για ένα γευστικό γεύμα μετά από μια κουραστική μέρα στην παραλία. Η παραλία των Αγίων Αναργύρων είναι προσβάσιμη είτε με τοπικό λεωφορείο είτε με ταξί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ακρωτήρι Σαντορίνη: Η πόλη της Εποχής του Χαλκού που διατηρείται σε ηφαιστειακή τέφρα

HerNews ka

Οι καλύτερες και οι χειρότερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο

Her News

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη

HerNews ka