HerNews.gr
Ταξίδια

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και η ακτογραμμή της μήκους 1.046 χλμ., προσφέρει μερικές εξαιρετικές παραλίες.

Οι παραθεριστές που έχουν ήδη ανακαλύψει αυτόν τον θησαυρό του νησιού επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο για να επισκεφτούν παλιά αγαπημένα και να ανακαλύψουν νέα κρυμμένα πετράδια της Κρήτης.

Η Κρήτη διαθέτει ένα ποικίλο φάσμα ηλιόλουστων σκελών για να προσφέρει στον καθένα το δικό του κομμάτι του παραδείσου. Με κρυστάλλινα νερά και άμμο σε ποικίλες αποχρώσεις, οι παραλίες της Κρήτης μένουν αξέχαστες.
1. Παραλία Ελαφονήσι στα Χανιά
Παραλία Ελαφονήσι, Κρήτη

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κρήτης, η παραλία έχει απαλή λευκή και ροζ άμμο και η ακτή είναι γεμάτη κέδρους. Σε μέρος της παραλίας υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

2. Παραλία Μπάλος στα Χανιά

Κόλπος του Μπάλου, Κρήτη.

Αυτή η παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Κρήτης και σας προσφέρει θέα στη θάλασσα και ένα νησί με ένα ενετικό κάστρο στην κορυφή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτάσετε σε αυτήν την παραλία—είτε με αυτοκίνητο είτε με εκδρομικό πλοίο από την πόλη των Χανίων και την Κίσσαμο.

3. Παραλία Μάταλα στο Ηράκλειο

Παραλία Ματάλων Ηρακλείου

Κάποτε γνωστή ως δημοφιλής προορισμός για χίπις στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, αυτή η παραλία είναι τώρα ένας δημοφιλής οικογενειακός προορισμός. Περιτριγυρισμένη από σπηλιές που ζητούν να εξερευνήσετε, υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε και να απολαύσετε σε αυτή την αμμώδη παραλία!

4. Παραλία Βάι στο Λασίθι

Παραλία Βάι, Κρήτη.

Γιατί να μην πάτε σε μια παραλία που περιβάλλεται από το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Ευρώπη όσο βρίσκεστε στην Κρήτη; Αυτή η παραλία περιβάλλεται από πάνω από 5.000 δέντρα και έχει κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά. Κάποτε ήταν ελεύθερο κάμπινγκ αλλά το κάμπινγκ έχει απαγορευτεί τα τελευταία χρόνια.

5. Παραλία Φαλάσαρνα στα Χανιά

Παραλία Φαλάσαρνα, Κρήτη

Μια άλλη παραλία στη δυτική πλευρά του νησιού κοντά στην Κίσσαμο,  προσφέρει πολλές οργανωμένες εγκαταστάσεις και δραστηριότητες που την καθιστούν ιδανικό μέρος για οικογένειες. Πάνω από την παραλία, που έχει αφρώδη γαλάζια νερά, μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Φαλάσαρνας. 

6. Παραλία Πλακιά στο Ρέθυμνο

Παραλία Πλακιά, Κρήτη.

Θέλετε να ξεφύγετε από όλα αυτά; Αυτή η παραλία είναι η τέλεια απόδραση, καθώς έχει μια ήρεμη ατμόσφαιρα και βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το χωριό. Ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι διαθέσιμες σε μέρος της παραλίας ή μπορείτε να φέρετε τις δικές σας και να απολαύσετε αυτό το αμμώδες κομμάτι του ουρανού.

7. Παραλία Ίστρο στο Λασίθι

Παραλία Ίστρο

Κατά την επίσκεψή σας στα ανατολικά της περιοχής του Λασιθίου, δείτε αυτή την παραλία που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Η μεγάλη παραλία έχει χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

8. Παραλία Πρέβελη στο Ρέθυμνο
Παραλία Πρέβελη

Η Πρέβελη είναι μια υπέροχη παραλία που περιβάλλεται από βουνά και με φοίνικες να φυτρώνουν κοντά στο ποτάμι. Δεν έχει οργανωμένες εγκαταστάσεις οπότε πάρτε τις δικές σας πετσέτες και ομπρέλες και βουτήξτε μέσα!

9. Παραλία Ροδάκινο στο Ρέθυμνο

Παραλία Κόρακα

Αυτή η χωρίς κόσμο παραλία βρίσκεται στη νότια πλευρά του Ρεθύμνου κοντά στο χωριό Πλακιάς. Είναι μια πλατιά παραλία με άμμο και βότσαλο, και έχει μερικές ξαπλώστρες στο ανατολικό άκρο της. Υπάρχουν επίσης μερικές παραθαλάσσιες ταβέρνες και διαμερίσματα κοντά στην παραλία.

10. Παραλία Τυμπάκι στο Ηράκλειο

Παραλία Τυμπακίου

Αυτή η παραλία με άμμο και βότσαλο είναι γνωστή και ως Κόκκινος Πύργος. Μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα σε αυτή την παραλία! Είναι πλήρης με οργανωμένο τμήμα σε περίπτωση που θέλετε να νοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και μερικές παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν νόστιμα τοπικά πιάτα!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αμοργός: Το νησί του «απέραντου γαλάζιου»

HerNews ka

Road trip: Η λίστα με όσα θα χρειαστείτε μαζί σας

Her News

Λόγοι για να κάνετε κάμπινγκ με την παρέα σας

Her News