HerNews.gr
Health

Εσώρουχα περιόδου: Είναι πράγματι απορροφητικά;

Τα εσώρουχα περιόδου είναι ένα σχετικά νέο προϊόν υγιεινής για την περίοδο. Χρησιμεύει ως μια εναλλακτική λύση σε πιο παραδοσιακά προϊόντα, όπως είναι οι σερβιέτες και τα ταμπόν.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ποικίλλει μεταξύ των εμπορικών σημάτων. Όμως, συνήθως περιλαμβάνει πολλά στρώματα υλικού, όπως βαμβάκι, νάιλον ή πολυεστέρας.

Τα εσώρουχα περιόδου έχουν ως στόχο την απορρόφηση του αίματος και την απομάκρυνση της υγρασίας από την ευαίσθητη γυναικεία περιοχή.

Ορισμένες μάρκες χρησιμοποιούν αντιμικροβιακή τεχνολογία για την καταπολέμηση της κακοσμίας ή την αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων.

Τα εσώρουχα περιόδου έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους. Πρώτον, η χαμηλή περιεκτικότητα σε απόβλητα και το γεγονός ότι επαναχρησιμοποιούνται, τα καθιστά πιο φιλικά προς το περιβάλλον, σε σχέση με τα  προϊόντα μιας χρήσης.

Τα συμβατικά προϊόντα για την περίοδο μπορεί να είναι έως και 90% πλαστικά. Μάλιστα περίπου 49 δισεκατομμύρια από αυτά τα είδη μιας χρήσης καταναλώνονται ετησίως μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, τα εσώρουχα περιόδου είναι μια καλή εναλλακτική για τις γυναίκες που αισθάνονται άβολα με προϊόντα όπως το ταμπόν. Γενικά όμως αν έχετε βαρεθεί να αλλάζετε συνέχεια σερβιέτες, τότε ένα εσώρουχο ειδικά σχεδιασμένο για την περίοδο μπορεί να σας βολέψει.

Πόσο απορροφητικά είναι τα εσώρουχα περιόδου;

Τυπικά κάθε εταιρεία με εσώρουχα για την περίοδο, αναγράφει την ποσότητα των ταμπόν ή μερικές φορές την ποσότητα αίματος που θα απορροφήσει το εσώρουχο.

Το πιο «ελαφρύ» ας το πούμε εσώρουχο θα απορροφήσει την ίδια ποσότητα με ένα ταμπόν και το εσώρουχο μέσης απορροφητικότητας θα απορροφήσει ίσως δύο έως πέντε ταμπόν.

Ορισμένες μάρκες συνιστούν να αλλάζετε εσώρουχα περιόδου κάθε 12 ώρες για να αποτρέψετε τη μυρωδιά ή τη διαρροή. Μπορεί όμως να αισθανθείτε υγρασία ή ερεθισμό του δέρματος. Ίσως να δείτε και λίγο αίμα στα ρούχα σας. Τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάζετε πιο τακτικά εσώρουχο.

Σε γενικές γραμμές ο σχεδιασμός αυτών των εσωρούχων έχει γίνει για να μπορούμε οι γυναίκες να τα φοράμε καθημερινά στην περίοδό μας.

Γιατί είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο τον γυναικολόγο μας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

5 λεπτά Ζεν: Δεν χρειάζονται όλοι την βοήθειά σου

Her News

Επιδερμίδα: 3 φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών που θα την ενυδατώσουν

Her News b

Burn out: 5 τρόποι για να το αποτρέψεις και μετά να ανακάμψεις από αυτό

HerNews ka