HerNews.gr
Beauty

Γλυκερίνη: Ο ρόλος της στην ενυδάτωση των χεριών σας

Η γλυκερίνη είναι ένα συστατικό σε κρέμες για τα χέρια που βοηθάει στην ενυδάτωσή τους. Όμως, το υπερβολικό πλύσιμο και η ηλιοθεραπεία είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρά χέρια. Οπότε υπάρχει η ανάγκη να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε σωστά.

Τα οφέλη της γλυκερίνης για τη θρέψη του ξηρού δέρματος

Καθώς τα χέρια μα τα χρησιμοποιούμε περισσότερο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ξηρό ή σκασμένο δέρμα είναι μια από τις πιο κοινές ανησυχίες που μας επηρεάζουν.

Ειδικά όταν εφαρμόζουμε με θρησκευτική ευλάβεια ένα πολύ συχνό πλύσιμο, αυτό μπορεί να αφαιρέσει από το δέρμα τα φυσικά του έλαια.

Ευτυχώς, μια θρεπτική κρέμα χεριών μπορεί να σας βοηθήσει να κλειδώσετε την υγρασία για να επαναφέρετε στα χέρια σας την ενυδάτωση. Για γρήγορη ανακούφιση από το ξηρό δέρμα, αναζητήστε κρέμες πλούσιες σε ενεργά συστατικά, όπως βούτυρο καριτέ, ενυδατικό υαλουρονικό οξύ κι ενυδατικά, όπως η γλυκερίνη.

Τα οφέλη μιας κρέμας χεριών με γλυκερίνη είναι ότι προσελκύει περισσότερο νερό, είτε αυτό προέρχεται από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, είτε ακόμη και τον περιβάλλοντα αέρα. Η γλυκερίνη δεν είναι τυχαία γνωστή ως σούπερ ενυδατικό συστατικό.

Τα οφέλη της γλυκερίνης περιλαμβάνουν τη βοήθεια του δέρματός σας να διατηρήσει την ενυδάτωση του. Ενισχύουν την προστασία του από πηγές ερεθισμού. Προστατεύουν το φυσικό φραγμό της επιδερμίδας.

Κρατήστε μακριά τα σημάδια γήρανσης

Καθώς τα χέρια εκτίθενται συνεχώς σε περιβαλλοντικές συνθήκες, είναι συνήθως τα πρώτα που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, όπως κηλίδες και ρυτίδες.

Καθώς παράγουμε φυσικά λιγότερο κολλαγόνο καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα στα χέρια μας μπορεί να αρχίσει να χάνει την ελαστικότητά του.

Διατηρώντας το ενυδατωμένο, όχι μόνο τα χέρια σας είναι απαλά, αλλά παράλληλα προλαμβάνετε την εμφάνιση ορατών σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να προστατεύετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο όλο τον χρόνο, τα χέρια σας είναι συνεχώς εκτεθειμένα. Χρειάζονται μια υγιή βοήθεια με τακτική προστασία αντηλιακού.

Foundation: Μυστικά για τέλεια εφαρμογή σε ξηρό δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Meredith Blake Bob: Το κούρεμα που λατρεύουν τα κορίτσια του TikTok

HerNewskl

Tα αντηλιακά Sun Screen Velvet συγκεντρώνουν μοναδικά χαρακτηριστικά

HerNewskl

Φρύδια: Να κάνω αποτρίχωση με κλωστή;

Her News b