HerNews.gr
Beauty

Foundation: Μυστικά για τέλεια εφαρμογή σε ξηρό δέρμα

Το να γνωρίζετε πώς να εφαρμόσετε το foundation με τον σωστό τρόπο, θα σας βοηθήσει πάρα πολύ με το μακιγιάζ σας. Το ξηρό δέρμα δημιουργεί μια δύσκολη βάση για το μακιγιάζ. Ακόμα κι αν έχετε βρει το καλύτερο foundation, ο τρόπος με τον οποίο το εφαρμόζετε επηρεάζει το αποτέλεσμα του make up.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα αποκτήσετε μια φυσική λάμψη και το μακιγιάζ που επιθυμείτε, ακόμη κι αν έχετε ξηρό δέρμα.

Προετοιμάστε το δέρμα σας

Πρώτα απ’ όλα, προετοιμάστε το δέρμα σας έτσι ώστε να καθαρίσει και να τονωθεί. Έτσι θα έχετε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, που σημαίνει περισσότερη λάμψη.

Επίσης το ξηρό δέρμα τείνει να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο, λόγω της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων στο πρόσωπό σας. Αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος δίνουν στο πρόσωπό σας μια ακανόνιστη υφή. Το foundation σας προσκολλάται σε αυτά τα στεγνά μπαλώματα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ανομοιόμορφο.

Η απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα απομακρύνει όλες αυτές τις ξηρές νιφάδες από το πρόσωπο. Αυτό δημιουργεί έναν λείο καμβά για να εφαρμόσετε το foundation στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο scrub και κάντε απαλή απολέπιση στο δέρμα σας, εστιάζοντας σε προβληματικές περιοχές, όπως γύρω από τη μύτη και το πηγούνι σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσετε το δέρμα σας απαλό και λείο.

Ενυδάτωση

Το επόμενο βήμα είναι η ενυδάτωση. Αν λοιπόν έχετε ξηρό δέρμα, επιλέξτε ένα foundation αρκετά ενυδατικό, που θα αναμειγνύεται εύκολα.

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας 

Στη συνέχεια όταν εφαρμόζετε το concealer και το foundation σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας, για να το απλώσετε πιο εύκολα. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα εφαρμόσετε πιο εύκολα, δίνοντας ένα άψογο φινίρισμα.

Εφαρμόστε μια setting powder 

Το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσετε μια πούδρα ρύθμισης. Αυτή θα κάνει πραγματικά το foundation να διαρκεί. Αναμειγνύεται εξαιρετικά καλά και σφραγίζει πλήρως το foundation σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Το boho hair look που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα το φθινόπωρο

HerNewskl

Foundation: Ποιο να επιλέξετε ανάλογα με την επιδερμίδα σας

HerNewskl

Collarbone bob: Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

HerNewskl