HerNews.gr
Ελλάδα

Καύσωνας: Κλείνει η Ακρόπολη το μεσημέρι της Παρασκευής – Τουρίστας κατέρρευσε από τη ζέστη

Κλειστή για αρκετές ώρες για το κοινό θα είναι την Παρασκευή η Ακρόπολη της Αθήνας καθώς σφοδρός καύσωνας πλήττει την χώρα με θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών Κελσίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, η Ακρόπολη θα λειτουργεί με μειωμένο ωράριο και θα είναι κλειστή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Πολλοί τουρίστες χρησιμοποιούσαν ομπρέλες και ανεμιστήρες, και μερικοί χρησιμοποίησαν οδηγούς για να παρέχουν καταφύγιο από τον ανελέητο ήλιο. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει στήσει μεγάλες σκηνές σκιάς για να προστατεύσει τα πλήθη και μοιράζει χιλιάδες δωρεάν μπουκάλια νερό.

Κατέρρευσε από έκθεση στη ζέστη ένας τουρίστας που επισκεπτόταν την Ακρόπολη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού , όπου είναι δυνατή η επίσκεψη στα Αρχαιολογικά Μουσεία.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει τους 41-43 βαθμούς το Σάββατο 15 Ιουλίου, οπότε ενδέχεται να ισχύσουν και παρόμοια μέτρα.

Σε συναγερμό η Ελλάδα για τον καύσωνα

Ο κρατικός μηχανισμός της χώρας έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση του καύσωνα Κλέων και αναμένεται να ωθήσει τις θερμοκρασίες έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τους  μετεωρολόγους , οι πιο δύσκολες μέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο και σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις οι  υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα .

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλκης Καμπανός: Τα τέσσερα άτομα που «έφυγαν τελευταία πάνω από τον Άλκη» – Κατονόμασε τους δράστες ο αστυνομικός

HerNews ka

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Με σφραγισμένα φέρετρα η παραλαβή των σορών

HerNews ka

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

HerNews ka