HerNews.gr
Fitness

Κακές συνήθειες που επηρεάζουν την προπόνηση που κάνετε

Όταν βρίσκεστε στο δρόμο για τη βελτίωση της υγείας σας, η σωστή προπόνηση είναι που θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Εξάλλου είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια αποτελεσματική ρουτίνα γυμναστικής.

Φροντίζοντας να αποφεύγετε κακές συνήθειες στην προπόνηση που κάνετε, δεν θα εξαντλήστε γρήγορα τις δυνάμεις σας και θα γυμναστείτε σωστά. Ποια είναι όμως μερικά κοινά λάθη που μπορείτε να κάνετε;

Κάνετε προπόνηση χωρίς προθέρμανση

Όταν είστε έτοιμες να ξεκινήσετε την προπόνηση και βιάζεστε, μπορεί να είναι δελεαστικό να παραλείψετε να κάνετε μια προθέρμανση. Αλλά πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πόσο σημαντικές είναι οι διατάσεις για να προετοιμαστείτε σωστά. Όταν δεν αφιερώνετε ένα λεπτό σε προθέρμανση, μπορεί να αισθανθείτε περισσότερο πόνο στους μύες σας και κινδυνεύετε να τους καταπονήσετε.

Κατανάλωση πολλής πρωτεΐνης

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί λάτρεις της γυμναστικής προσθέτουν πρωτεΐνες στη διατροφή τους. Μάλιστα μερικές φορές περισσότερες από ό,τι χρειάζονται στην πραγματικότητα. Είναι καλό να καταναλώνετε πρωτεΐνη με βάση το σωματικό σας βάρος και τους ατομικούς στόχους προπόνησης. Αλλά, εάν αναζητάτε συνεχώς πηγές πρωτεΐνης πριν και μετά την προπόνησή σας (εκτός από τα τακτικά γεύματα), πιθανότατα λαμβάνετε πλεόνασμα!

Αναρωτιέστε γιατί αυτό μπαίνει στη λίστα με τις κακές συνήθειες που αφορούν τις προπονήσεις; Μελέτες δείχνουν ότι η υπερβολική πρωτεΐνη μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και αύξηση βάρους. Επίσης ίσως να οδηγήσει σε προβλήματα πέψης και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Εάν δεν καταναλώνετε αρκετό νερό στην προπόνηση, υπάρχουν πιθανότητες να νιώσετε κάποια ενόχληση. Ανεξάρτητα από την εποχή ή τον τύπο της προπόνησης, το νερό είναι απαραίτητο για υγιείς σωματικές λειτουργίες.

Όταν ασκούμαστε, χάνουμε νερό μέσω του ιδρώτα. Οπότε αν δεν πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση, μπορεί να στερήσετε από το σύστημά σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να συνεχίσει. 

Κίνητρα για να κάνεις πιο συχνά γυμναστική

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συχνά λάθη που κάνεις στα squats

Her News

Bιταμίνες: Ποιες εξαφανίζουν για πάντα την κυτταρίτιδα;

HerNewskl

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το σώμα μας;

Her News