HerNews.gr
Παιδί

Αντηλιακό: Η καλύτερη προστασία για τα παιδιά

Τώρα το καλοκαίρι είναι σημαντικό να βάζετε συχνά αντηλιακό στα παιδιά σας για να τα προστατεύετε από τον ήλιο. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα, πρόωρη γήρανση, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Γι’ αυτό η επιλογή του σωστού αντηλιακού για τα παιδιά σας είναι ζωτικής σημασίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε αντηλιακό για τα παιδιά σας.

Αντηλιακό για παιδιά

Αναζητήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας (SPF) 30 ή μεγαλύτερο με την ένδειξη «ευρύ φάσματος», που σημαίνει ότι προστατεύει τόσο από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA,  όσο και από τις υπεριώδεις ακτίνες UVB.

Ένα αντηλιακό που φέρει την ένδειξη «αδιάβροχο» θα παρέχει την καλύτερη προστασία και θα δίνει τη μεγαλύτερη διάρκεια κάλυψης, ειδικά για εξόδους στο πάρκο, τη θάλασσα και την πισίνα.

Ελέγξτε επίσης τα ενεργά συστατικά και ψάξτε για οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου στη λίστα. Αυτά τα αντηλιακά συστατικά ευρέως φάσματος είναι λιγότερο ερεθιστικά εάν το παιδί σας έχει ευαίσθητο δέρμα. 

Ακόμη κι αφού έχετε αγοράσει το καλύτερο αντηλιακό για τα παιδιά σας, δεν θα παρέχει επαρκή προστασία αν δεν το εφαρμόσετε σωστά. 

Θυμηθείτε ότι το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία ή τον ζεστό καιρό. Θα πρέπει να το εφαρμόζετε όποτε το παιδί σας πρόκειται να βγει σε εξωτερικό χώρο. Ακόμα κι αν δεν έχει ήλιο, το 80% των ακτίνων UV εξακολουθούν να περνούν από τα σύννεφα. Επιπλέον, το χιόνι αντανακλά το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Εάν το παιδί σας είναι 6 μηνών ή μεγαλύτερο, θα πρέπει να φορά αντηλιακό. Εάν το παιδί σας είναι κάτω των 6 μηνών, προσπαθήστε να περιορίσετε την έκθεση στον ήλιο κρατώντας το μωρό σας στη σκιά, με καπέλο και ρούχα για να καλύψετε το ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα του.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν ορισμένοι γονείς είναι ότι δεν βάζουν αρκετό αντηλιακό στα παιδιά τους. Γενικά, χρειάζονται περίπου δύο κουταλιές της σούπας αντηλιακό για να καλύψουν τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται σημαντικά μέρη του σώματος του παιδιού σας, όπως η μύτη, τα αυτιά, ο λαιμός, τα χέρια και τα πόδια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυαλιά Hλίου: Είναι αναγκαία για τα παιδιά;

Her News b

Γονείς: Πώς να προετοιμαστείτε για τη γονεϊκότητα

Her News

Κόκκινα ματάκια: Πως θα καταλάβω αν έχει αλλεργία το παιδί μου;

Her News b