HerNews.gr
Beauty

Ομορφιά: 7 Οφέλη από το αμυγδαλέλαιο

Ένα από τα συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη στην ομορφιά είναι το αμυγδαλέλαιο. Τα αμύγδαλα είναι φανταστικά θρεπτικά, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμίνη Ε, κάλιο, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και πολλές άλλες βιταμίνες και μέταλλα.

Το αμυγδαλέλαιο, το οποίο εξάγεται από ωμά αμύγδαλα, μπορεί επίσης να έχει εκπληκτικό αντίκτυπο στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Η ελαφριά υφή του σημαίνει ότι απορροφάται εύκολα κι είναι αρκετά απαλό για να αντιμετωπίσει δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς. Εδώ είναι οκτώ εκπληκτικά οφέλη του αμυγδαλέλαιου.

Χαρίζει λεία επιδερμίδα χωρίς ατέλειες

Εμπλουτισμένο με βιταμίνες Α, Ε και Β, το αμυγδαλέλαιο καθαρίζει την επιδερμίδα και κάνει το δέρμα να λάμπει. Η ελαφριά υφή του σφραγίζει την υγρασία στο δέρμα, αφήνοντάς το εξαιρετικά απαλό.

Είναι τέλειο για την αφαίρεση ακαθαρσιών

Οι ενυδατικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου απομακρύνουν τους ρύπους και την καθημερινή βρωμιά. Επίσης χαλαρώνει το νεκρό δέρμα, κάνοντας τον καθαρισμό και την απολέπιση πιο αποτελεσματική.

Μειώνει τους μαύρους κύκλους

Η βιταμίνη Ε στο αμυγδαλέλαιο θα αναζωογονήσει το δέρμα κάτω από τα μάτια και, με τον καιρό, θα φωτίσει τους μαύρους κύκλους και θα μειώσει τις γραμμές γύρω από τα μάτια.

Καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα και να προκαλέσει ερυθρότητα και ξεφλούδισμα.

Καταπραΰνει το έκζεμα

Οι ήπιες και υποαλλεργικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου σημαίνουν ότι μπορεί να ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα με φαγούρα και άβολα με τάση για έκζεμα χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμούς.

Καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης

Καθώς γερνάτε, το στρώμα κολλαγόνου κάτω από το δέρμα σας γίνεται ανομοιόμορφο, με αποτέλεσμα γραμμές και ρυτίδες. Αν και αυτή είναι μια φυσική διαδικασία, τα προϊόντα που χρησιμοποιούν αμυγδαλέλαιο μπορεί να την επιβραδύνουν. Το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση μερικών από τις βλάβες στο δίκτυο κολλαγόνου.

Προστατεύει τα μαλλιά

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β7 ή βιοτίνη, η οποία βοηθά τα μαλλιά να γίνουν υγιή και δυνατά. Επίσης προστατεύει τα μαλλιά σας από τον ήλιο.

Πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας στις αλλαγές θερμοκρασίας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Hailey Bieber: Δημιούργησε την κορυφαία πρόταση στο μανικιούρ για την άνοιξη 2023!

HerNewskl

Margot Robbie: Το μονοχρωματικό makeup look που θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο

HerNewskl

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνουν τα σύμβολα στο πίσω μέρος των καλλυντικών σας;

Her News