HerNews.gr
Σχέσεις

Τι να κάνεις αν νιώθεις μοναξιά μέσα στη σχέση σου

Είναι πολύ συνηθισμένο οι άνθρωποι να αισθάνονται μοναξιά σε μακροχρόνιες σχέσεις. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν κάτι δεν λειτουργεί στην ίδια τη σχέση ή επειδή βοηθάνε τον σύντροφό τους να καλύψει ένα κενό που κουβαλούσε μέσα του.

Όποιος κι αν είναι ο ένοχος, εδώ, εξηγούμε γιατί μπορεί να αισθάνεστε έτσι και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι νιώθουν μοναξιά στη σχέση τους;

Ένας λόγος για να νιώθετε μοναξιά θα μπορούσε να είναι ότι η σχέση σας δεν λειτουργεί όπως παλιά. Ακόμη και στις καλύτερες σχέσεις, θα υπάρξουν στιγμές που ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορεί να έχουν απομακρυνθεί και να νιώθουν κάπως αποξενωμένοι ο ένας από τον άλλον.

Ένας παράγοντας που συμβάλλει στη μοναξιά είναι να μην μιλάτε για τα συναισθήματά σας ή να μοιράζεστε πράγματα που είναι πιο επιφανειακά. 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν επίσης να παίξουν κάποιο ρόλο. Η σύγκριση της σχέσης σας με αυτές που βλέπετε στα social media μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση μοναξιάς. Ας πούμε ότι είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για παράδειγμα, και είχατε ένα ωραίο δείπνο. Αλλά μετά βλέπετε στο Instagram ότι σε άλλες χαρίσαν τριαντάφυλλα ή κοσμήματα. Αυτό αυτόματα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μια μορφή μοναξιάς.

Πώς ξέρετε αν η μοναξιά πηγάζει από εσάς ή τη σχέση σας;

Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε τη ρίζα της μοναξιάς σας. Αλλά το πρώτο βήμα πρέπει να είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το πώς νιώθετε. Εάν, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο σύντροφός σας είναι σε θέση να υποδείξει συγκεκριμένα παραδείγματα τρόπων με τους οποίους προσπαθεί τακτικά να σας κάνει να νιώθετε συναισθηματικά ότι είστε πλήρεις και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αφήσετε το αίσθημα της μοναξιάς, πιθανότατα είναι κάτι που πηγάζει από εσάς.

Εάν συμβαίνει αυτό, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις προηγούμενες σχέσεις σας για να προσδιορίσετε εάν τα συναισθήματα που βιώνετε είναι κατάλοιπα του παρελθόντος.

Αν μιλήσετε με τον σύντροφό σας και νιώθει επίσης συναισθήματα μοναξιάς, είναι πιθανό η σχέση να είναι ο ένοχος. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας αισθάνεστε και οι δύο μόνοι, είναι σημαντικό να εξετάσετε αυτά τα συναισθήματα στο πλαίσιο της σχέσης σας. 

Πώς ξεπερνάτε το αίσθημα μοναξιάς σε μια σχέση;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκτήσετε αυτογνωσία για το τι αισθάνεστε. Στη συνέχεια πλησιάστε τον σύντροφό σας και ξεκινήστε μια σειρά από συζητήσεις. Αυτό πρέπει να συμβεί με τρόπο που ο σύντροφός σας να μην αισθάνεται ότι τον κρίνετε.

Στη συνέχεια, ακούστε την άποψη του συντρόφου σας. Αν θέλει να επιδιορθώσει τη σχέση, προσπαθήστε μαζί να καταλάβετε τι μπορεί να καταστρέφει τη σχέση σας. Μετά θα βρείτε τους τρόπους για να το διορθώσετε.

Σημάδια ότι έχεις μια τοξική σχέση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Γιατί πρέπει να αγαπάμε τους πρώην μας αντί να τους μισούμε

HerNews ka

Πως να ξεπεράσω τον χωρισμό;

Her News b

Τι είναι στην πραγματικότητα η μονογαμία;

Her News